8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Arriva: wijzigingen op diverse buslijnen in Zuidplas

Nadat eerder Gouwe IJssel Nieuws al vragen had gesteld over stickertjes op de borden in Moerkapelle heeft Arriva laten welke wijzigingen er komen voor de buslijnen in Zuidplas per 14 juli 2019. Volgens de woordvoerder van Arriva zijn de stickers te vroeg geplakt en is de communicatie daarom sneller naar buiten gebracht.

De nieuwe dienstregeling gaat op 14 juli in en komt door de opening van het nieuwe trein- en Randstadrailstation Lansingerland-Zoetermeer. Op dit station stopt nu de sprinter tussen Gouda en Den Haag en ook Randstadrail lijn 4 die helemaal doorrijdt tot Den Haag de Uithof. Diverse buslijnen gaan op dit station hun eindpunt krijgen.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Inwoners van Zevenhuizen, Moerkapelle, Waddinxveen én Nieuwerkerk aan den IJssel worden geraakt door de wijzigingen. Voor de inwoners van Moordrecht blijft alles het oude. Vooral voor Moerkapelle zijn de wijzigingen fors door het schrappen van buslijn 177. Dit was al eerder gepland maar werd uiteindelijk uitgesteld door politieke vragen.

De ChristenUnie/SGP. PvdA/GroenLinks en SP hadden in Zuidplas al eerder vragen gesteld over het schrappen van lijn 177 en het verliezen van de directe verbinding met Gouda. Naar deze kritiek lijkt niet geluisterd want nog steeds blijft er een overstap voor Moerkapelle naar Gouda nodig. Vanuit Zevenhuizen blijft het wel mogelijk nu direct naar Gouda te gaan, lijn 175 gaat voortaan door naar Gouda.

De directe verbinding tussen Nieuwerkerk, Nesselande, Zevenhuizen en Moerkapelle via bus 383 gaat vaker overdag en in het weekend rijden. De bus stopt bij Lansingerland-Zoetermeer. De andere richting van de bus na Nieuwerkerk naar Capelle centrum en Krimpen aan den IJssel blijft en wordt in het weekend meer bereikbaar voor bijvoorbeeld winkelcentrum de Koperwiek en het theater in Capelle

Wijziging per lijnnummer:

  • Buslijn 175 rijdt alleen nog in de spits door naar station Alexander; in de daluren is de eindbestemming Metro Nesselande. Tegelijkertijd wordt de route in de andere richting verlengd, en rijdt de bus door van Waddinxveen naar Gouda via de Goudse Poort én het Groene Hart Ziekenhuis
  • Buslijn 177 vervalt. Reis je tussen Zevenhuizen, Waddinxveen en Gouda? Dan kun je voortaan buslijn 175 nemen. Voor je reis van Waddinxveen naar Moerkapelle of Zoetermeer pak je bus 382 (die via Moerkapelle rijdt) of 383. Op beide lijnen wordt de dienstregeling uitgebreid naar de daluren, de avond en het weekend. In de spits blijft bus 383 doorrijden naar Den Haag.
  • Buslijn 186 vervalt. Alleen in de spits zijn er nog vaste ritten tussen Boskoop en Waddinxveen. Buslijn 86 rijdt via de oostkant en buslijn 87 rijdt via de westkant. Deze ritten sluiten bij station Waddinxveen aan op de trein én op buslijn 382 naar station Lansingerland-Zoetermeer. In de daluren, ’s avonds en in het weekend kan men gebruikmaken van de belbus (586 en 587).
  • De bussen op buslijn 382 gaan vaker rijden, óók in de daluren, ’s avonds en in het weekend. Wel wordt de route ingekort tot Waddinxveen – station Lansingerland-Zoetermeer, en gaan de bussen via Moerkapelle rijden. Reis je naar Den Haag? In Zoetermeer kan men overstappen op bus 380 of 381, de trein of RandstadRail lijn  4.
  • Buslijn 383 gaat net als bus 382 vaker rijden, dus óók in de daluren en in het weekend. In de spits kun je doorreizen naar Den Haag; in de daluren rijdt de bus tot station Lansingerland-Zoetermeer. De route blijft vrijwel hetzelfde, maar omdat buslijn 177 vervalt zullen er op het traject tussen Moerkapelle en Zevenhuizen meer haltes worden aangedaan.

Meer informatie is te vinden op de website van Arriva. De reisplanner op deze pagina werkte bij de publicatie van dit artikel nog niet.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg