8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Moerkapelse raadsleden stellen vragen over buslijn 177

Gemeenteraadsleden van de Christenunie/SGP, PvdA/GroenLinks en SP hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld. Ze bevragen het college van B&W in de gemeente Zuidplas over de nieuwe dienstregeling van Arriva vanaf december 2018. Bij deze dienstregeling wordt lijn 177 geschrapt maar gaan er meer snelbussen rijden vanaf het dorp. 

Volgens de politici is er door de verandering nu geen directe verbinding meer met de stad Gouda. Daar maken Molenaar, Helmer en Rodenburg zich zorgen over, want hiermee verdwijnt een directe verbinding met het Groene Hart ziekenhuis. Bij slecht weer wordt de bus ook gebruikt door de Moerkapelse kinderen die veelal in Gouda op school zitten. Met de nieuwe dienstregeling moeten ze nu eerst in Zevenhuizen of Waddinxveen overstappen. 

De raadsleden vragen daarom hoe het overleg met de provincie (die over het openbaar vervoer gaat) en de wethouder is geweest en of er alternatieven zijn zoals een lijn 177 in de spitsuren. Ook vragen ze of de wethouder in overleg kan treden of bus 383 kan aansluiten met het centrum van Zoetermeer. Daarnaast vragen ze aandacht voor de bewoners van de Eersteling en Zesling in Moerkapelle die nu met de bus naar hun aangepaste werk gaan. 

schematische weergave nieuwe dienstregeling (c) Gouwe IJssel Nieuws
Advertentie