Stickers maken schrappen Arriva lijn 177 bekend in Moerkapelle

Vanaf vrijdag 17 mei waren er in Moerkapelle kleine rode stickertjes geplakt op de borden bij de bushaltes in het centrum. Op die stickers is te lezen dat buslijn 177 en 577 per 14 juli 2019 vervallen zonder dat daar iets over bekend was bij de reizigers.

Buslijn 177 rijdt nu van Zoetermeer Centrum West via Kruisweg, Moerkapelle, Zevenhuizen en Waddinxveen naar Gouda station. Al in oktober 2018 werd de wijziging bekend en werden door de Christenunie/SGP, SP en PvdA/Groenlinks vragen gesteld aan het college van B&W. Uiteindelijk werd de invoering van een nieuwe dienstregeling van Zuidplas uitgesteld tot nader order.

Gouwe IJssel Nieuws heeft zowel via Twitter als via woordvoering nagevraagd en nu bleek dat de stickers te vroeg zijn geplakt door een overijverige plakker aldus de woordvoerder. Arriva baalde hier van want men wil eerst de communicatie naar de reizigers doen. Via Twitter kreeg Gouwe IJssel Nieuws door dat in ieder geval lijn 383 een volledige dienstregeling krijgt, ook in daluren, avond en weekend. Lijn 382 uit Waddinxveen gaat voortaan via Moerkapelle rijden. Voor wie naar Zoetermeer Centrum wil of naar Gouda zal wel 1 overstap hebben.

Dat laatste was juist de klacht van de politieke partijen in oktober 2018 omdat bewoners met een verstandelijke beperking zonder overstap vanuit Moerkapelle prima de busrit naar dagbesteding in Gouda kan maken. een overstap zal deze reis bijna onmogelijk maken. Met het schrappen van de lijn vervalt ook de directe verbinding met het Groene Hart Ziekenhuis. Ook is nog niet bekend of de inkorting van lijn 175 vanaf Station Nesselande naar Rotterdam Alexander via de Hoofdweg wordt geschrapt.

Schema van eerder uitgestelde dienstregeling die nu lijkt in te gaan vanaf juli 2019
(c) Gouwe IJssel Nieuws