8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Provincie en Arriva stellen schrappen lijn 177 in Moerkapelle uit

De provincie Zuid Holland en vervoerder Arriva hebben besloten het voornemen om buslijn 177 te schrappen voorlopig uit te stellen. Verder zal Arriva een aantal ritten van belbus naar vaste lijn om te gaan zetten. Dat laat de woordvoerder van Arriva weten nadat Gouwe IJssel Nieuws om een reactie had gevraagd over de schriftelijke vragen van de Moerkapelse raadsleden.

De andere voorgestelde wijzigingen zijn uitgesteld en Zuidplas krijgt nog geen beter aanbod qua openbaar vervoer door meer bussen op lijn 383 en lijn 382, echter wel blijft het metrostation van Nesselande het eindpunt van lijn 175. Het voorstel voor het schrappen van lijn 177 had gevolgen voor de directe verbinding van Moerkapelle naar Gouda voor bijvoorbeeld schoolkinderen, bezoekers van het Groene Hart ziekenhuis en bewoners van beschermde groepen.

Serena Rodenburg, gemeenteraadslid voor de SP en zelf in het verleden gebruiker van het openbaar vervoer hoopt dat uitstel in dit geval ook geen afstel wordt. “als 177 blijft bestaan dan kan je spreken dat er met de rest van de nieuwe dienstregeling er sprake is van een behoorlijke kwaliteitsverbetering van het openbaar vervoer. In het verleden kreeg ik het reisadvies om via twee overstappen in Zoetermeer en 1 in Gouda in Nieuwerkerk te kunnen komen. Dat is nu over!

Ook PvdA/GroenLinks fractievoorzitter Johan Helmer hoopt dat uitstel geen afstel wordt : “Dat Arriva het opheffen van de lijn 177 thans uitstelt is een goed bericht. Al is uitstel nog lang geen afstel en blijft deze verbinding dus ook op de lange termijn onzeker. Wat mij betreft zou eerste de aansluiting op de randstad-rail tussen Waddinxveen en Gouda zijn nut moeten bewijzen voordat de 177 dit traject niet meer aflegt. Volgens mij zou de omzetting van de belbusritten in de avonduren op werkdagen en op zaterdag in vaste ritten volgens een eerdere publicatie al per 25 februari 2018 zijn ingegaan“.

Moerkapellenaar Peter Molenaar, woordvoerder verkeer namens de Christenunie/SGP in de gemeenteraad laat ons weten :” Hoewel de door SP, PvdA/GL en CU/SGP gezamenlijke vragen nog niet beantwoord zijn vanuit het college, zijn we blij met de toezegging van Arriva dat de vraagafhankelijke belbusritten in de avonduren op werkdagen en op zaterdag omgezet worden in vaste ritten. Belangrijk is dat ook in de avonduren het dorp Moerkapelle bereikbaar blijft met openbaar vervoer. Verder is het voor nu wachten op de antwoorden vanuit het college. Wat betreft het uitstellen van de voorgestelde wijziging van lijn 177 Gouda -Zoetermeer is het belangrijk dat dit goed gecommuniceerd wordt”.

Advertentie