8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Wethouder Schuurman bekijkt situatie fietsroute in Zevenhuizen opnieuw na grote zorgen ouders

Wethouder Schuurman liet tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 juni weten dat de gemeente haar verantwoordelijkheid zal pakken voor de mogelijke problemen met de fietsroute naar de tijdelijke school in Zevenhuizen. Deze school komt in het nieuwe Koningskwartier en door ruimtegebrek gaan ook de groepen 7 en 8 van ‘t Reigerbos er heen. Deze leerlingen zitten nu nog in een noodoplossing in dorpshuis Swanla.

Schuurman typeerde het als een bewogen week in Zevenhuizen na de informatie avond. “ik heb begrip voor de zorgen die komen door het onvoldane gevoel door uitblijven van antwoorden op de vragen die ouders hadden tijdens de informatie avond”. Hij beloofde de ouders en de gemeenteraad toe dat er binnen 14 dagen een brief komt met terugkoppeling op alle vragen van die avond en die naderhand zijn ontvangen.

Raadsleden Van Gerwen (VVD) en Klovert (D66) vroegen de wethouder waarom het ontwerp van rotonde naar kruispunt was veranderd. In een eerder raadsbesluit was er namelijk sprake van een rotonde. Schuurman legde uit dat een extern deskundige naar het ontwerp had gekeken. Dit als reactie op opmerkingen van ondernemers van het Nijverheidscentrum. Een rotonde kan niet volgens de richtlijnen op die plek en is gevaarlijker. Tevens zijn andere alternatieven onderzocht zoals een tunnel en een kruispunt is het beste bij dit punt.

Een van de mogelijke oplossingen zijn tijdelijke verkeersregelaars of brigadiers. Veilig Verkeer Nederland heeft al aangeboden om hier meer informatie over te geven. Over hoe het nu verder gaat zal op korte termijn een informatienota komen. Ook de suggesties over het stuk tussen het Nijverheidscentrum en de nieuwe school krijgen vervolg. De ouders willen hier graag een barrière tussen weg en fietspad door bijvoorbeeld een vangrail, Schuurman denkt hier aan een soort afscheiding door middel van struiken.

Als laatste beloofde wethouder Schuurman dat er gekeken gaat worden naar het stuk tussen het Nijverheidscentrum en het dorp, de Burgemeester Klinkhamerweg. Ook hier waren veel zorgen zoals het kruispunt met de Noordelijke Dwarsweg. Op 2 juli maar mogelijk eerder hoopt Schuurman de antwoorden in het collegeoverleg te hebben om het daarna uit te sturen. Er zal voor de zomer nog een bewonersavond komen.

De vergadering werd bijgewoond door tientallen inwoners uit Zevenhuizen waaronder Richard de Wit, die op de Facebookpagina Je bent een Zevenhuizenaar als” aandacht vroeg voor zijn zorgen. Vanwege het reglement van orde mocht hij niet spreken omdat de vragen van ChristenUnie/SGP – VVD – CDA – D66 geen echt agendapunt was.

Op Facebook laat Richard de Wit weten :” Er komt veel begrip vanuit de raad en gemeente waardoor ik mij wel serieus genomen voel echter blijf ik kritisch en zal ik (hopenlijk met nog meer ouders) er alles aan doen om het komende traject nauwlettend te blijven volgen en waar nodig te ondersteunen of te bekritiseren“. (Foto’s door Thom Demmenie)

Advertentie