8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Werkzaamheden fase 2 Hoofdweg: bereikbaarheid Nieuwerkerk en Nesselande krijgen prioriteit

Fase 2 van de herinrichting van de Hoofdweg tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel gaat starten na de bouwvakvakantie. Tijdens deze werkzaamheden moet de aannemer de verbinding naar Nieuwerkerk en Nesselande openhouden. Deze week hoopt de gemeente Rotterdam de aanbesteding af te ronden. Dat laat een woordvoerder weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws.

Een van de onderdelen van de aanbesteding is het bereikbaar houden van de omgeving. “Voor deze fase is de minimale eis gesteld dat één richting langs het werk gehandhaafd dient te blijven, te weten de richting vanuit Rotterdam naar Nieuwerkerk aan den IJssel en Nesselande“, aldus de woordvoerder van de gemeente Rotterdam.

Hiermee lijkt gehoor gegeven te worden aan de grote zorgen van inwoners van de wijk Nesselande over de bereikbaarheid. Bij de eerste fase, die tegelijkertijd met werkzaamheden in Ommoord en aan het Zuideinde werden uitgevoerd, stond het verkeer vaak muurvast en waren er grote zorgen over de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Dat leverde wethouder Bokhove heel veel kritiek en hoon op.

Er is nog geen aannemer aangesteld maar duidelijk is dat de werkzaamheden na de bouwvak (laatste week van augustus) gaan starten. “Op dit moment zitten we in het beoordelingstraject van de inschrijvingen. We kunnen daarom nu nog niet bekend maken welke aannemer het werk gaat uitvoeren. De verwachting is dat volgende week de gunning bekend gemaakt wordt en de opdracht voor de bouwvak wordt verleend”.

In fase 2 zal de huidige rijbaan worden aangepast naar twee rijbanen van één rijstrook, met een middenberm. De bomen langs de huidige Hoofdweg zijn gekapt, om ruimte te maken voor het nieuwe ontwerp. In het nieuwe ontwerp worden nieuwe bomen aangeplant. Volgens de gemeente Rotterdam ligt het project op schema.

Advertentie