Gewonden bij reanimatie in brasserie Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel (update)

In een brasserie in De Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel geeft zaterdagavond 29 juni een reanimatie plaatsgevonden, waarbij enkele aanwezigen geweld zouden hebben gebruikt. Een verdachte is aangehouden en door de politie naar het politiebureau vervoerd, een andere verdachte is bij zijn actie gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  Er waren 3 ambulances gewaarschuwd alsmede de First Responder uit Nieuwerkerk. Dit laatste voertuig wordt voornamelijk ingezet in levensbedreigende situaties.

Rond 19:30 uur werden meerdere ambulances uit de regio richting de brasserie aan de Reigerhof gestuurd. Ook zijn inmiddels 9 politie-eenheden ter plaatse. Naar het zich laat aanzien hebben 2 personen medische hulp nodig: 1 persoon is inmiddels met een slagaderlijke bloeding met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een ander slachtoffer wordt mogelijk gereanimeerd.

Een van de verdachten, die door de politie is aangehouden, is m.b.v. pepperspray overmeesterd en is inmiddels naar het politiebureau afgevoerd. De plaats van het voorval is tot ‘plaats delict’ benoemd, zodat politie daar uitgebreid onderzoek kan doen.

Update 21:00

Het slachtoffer, dat gereanimeerd moest worden, is helaas overleden. Als standaard procedure heeft de Forensische Opsporing met een politie arts onderzoek gedaan naar het slachtoffer. Hier is niets uitgekomen waardoor het slachtoffer meegenomen kon worden.

Lees ook nieuw artikel met update: Twee aanhoudingen en drie agenten licht gewond na onwelwording Brasserij de Berg