8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

VVD : Pak Bredeweg -Middelweg pas aan als het écht nodig is

De VVD in de gemeenteraad van Zuidplas heeft vragen gesteld over het stuk weg van de voormalige provinciale weg N456 (Bredeweg / Middelweg) tussen Doelwijk en de aansluiting met de A20. Deze weg staat op het programma voor onderhoud nadat de Provincie Zuid Holland deze weg over heeft gedaan aan de gemeente Zuidplas.

De weg is sinds de afsluiting van de spoorwegovergang naar een maximum snelheid van 60 kilometer per uur gebracht en bij de kruising met de Zuidelijke Dwarsweg zijn extra snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Dat was ook hard nodig na meerdere ernstige ongevallen met soms zelfs een dodelijke afloop.

Nu deze weg reconstrueren is water naar de zee dragen

Leendert Karreman (VVD)

Leendert Karreman van de VVD is van mening dat onderhoud nog niet nodig is, de weg oogt volgens hem nog goed. Hij vreest dat er enkel omdat de snelheid aangepast is, er nu een hoop geld uitgegeven moet worden. Dit werd bekend gemaakt bij de presentatie van de beheerplannen voor de openbare ruimten.  ““De voormalige Provinciale weg N456 is overgedragen van de Provincie aan de gemeente Zuidplas. De maximumsnelheid is teruggebracht van 80 km/uur naar 60 km/uur. Hierdoor past de inrichting van de weg niet meer bij de huidig geldende maximumsnelheid. Het zal toch niet zo zijn dat we tonnen uitgeven aan een reconstructie terwijl de weg kwalitateit nog in orde is?! Dat geld kunnen we beter besteden”.

Het gebied staat op de tekentafel als het nieuwe vijfde dorp in het middengebied. Dan moet de infrastructuur ook aangepast worden. “Bovendien zal de weg ook niet opknappen van de beoogde woningbouw die wellicht daar gaat plaatsvinden. Nu deze weg reconstrueren is water naar de zee dragen” aldus Karreman.

Sinds de afsluiting van de spoorwegoverweg is het vrachtverkeer fors minder geworden. Dit heeft wel veel voeten in aarde gehad maar nu lijken de meeste chauffeurs te weten en staan er maar 12 borden tussen de A20 en het tunneltje. In het tunneltje zijn snelheidsremmers aangebracht na metingen door de gemeente waarbij hoge snelheden werden gemeten.

Een reportage uit 2017 over de borden Bredeweg
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg