8.5 C
New York
zaterdag 11 juli 2020

Vestia ontkent extra hoge kosten Brandweerflat en flat Leemanstraat door oude ketels, bewoners boos

De bewoners van de Brandweerflat aan de Prins Alexanderlaan en de flat aan de Ir. Leemanstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn boos op Vestia. Al weken zijn ze in discussie met Vestia over een hoge afrekening voor blokverwarming en voelt men zich niet serieus genomen door de woningcorporatie.

De bewoners zijn van mening dat de oorzaak van de hoge kosten komt door de verwarmingsketels die al 29 jaar oud zijn. Vestia ontkent dit in alle toonaarden maar heeft ondertussen doet wel ondertussen onderzoek naar de oorzaak van de kosten. Ondanks dat ze hiermee ook twijfels hebben zetten ze toch de bewoners onder druk om te betalen. “Op dit moment bekijken we hoe we verder gaan met het verrekenen van de stookkosten en de incasso. We informeren de bewoners hier op korte termijn over” aldus de woordvoerder van Vestia tegen Gouwe IJssel Nieuws.

Verloop stookkosten, bron : bewoners Leemanstraat

Dat Vestia de ketels snel wil vervangen komt volgends de verhuurder omdat dit al gepland onderhoud is en heeft niks met de hoge kosten: “De ketels worden vervangen. De vervanging stond al gepland, omdat de ketels stammen uit 1990. Er staat namelijk een vaste termijn voor vervanging en deze ketels zijn “aan de beurt”. Het rendement van de ketels is echter nog goed, dus de vervanging is niet een gevolg van de hogere stookkosten” aldus Maryse Maes van Vestia. Dat laatste wordt door de bewoners in twijfel getrokken, bewoners van andere flats kregen niet zo grote afrekening. In drie jaar zijn de stookkosten in de flats twee keer zo hoog geworden.

Ondertussen worden we onder druk gezet om te betalen

Een bewoner over Vestia

De bewoners zijn zelf ook actief en werden door Vestia gevraagd om er over te komen praten. Echter toen de bewoners graag mensen wilden meenemen met verstand van ketels liet Vestia weten dat dit niet mocht. Er werd ook nadrukkelijk benadrukt dat de schrijvende pers zeker niet welkom was bij het gesprek. Vestia gaf aan dat hun eigen specialisten wel welkom waren De bewoners hebben afgezien van het gesprek , ze verbazen zich over hoe Vestia met hun omgaat.

Het is te gek voor woorden, Vestia wil alles bepalen, zelfs wie er bij het gesprek zit. Ondertussen worden we onder druk gezet om te betalen” laat een bewoner weten aan Gouwe IJssel Nieuws. De bewoners hebben het idee omdat ze zoveel kritiek hebben, Vestia met de invorderingen de bewoners probeert extra onder druk zetten. Vestia heeft geen antwoord gegeven op de vraag van Gouwe IJssel Nieuws of er sprake is van deze snelle invordering in verband met de kritiek.

De bewoners laten het er niet bij zitten en zijn bezig om dit geschil neer te leggen bij de huurcommissie. De huurcommissie is een door de overheid ingestelde onafhankelijke commissie die geschillen tussen huurders en verhuurders van woonruimte over de huurprijs beslecht. Daarnaast lopen er ook nog andere plannen maar daarover wilde de inwoners nu nog niks over kwijt.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
500VolgersVolg