8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Station Nieuwerkerk heeft nu watertappunt en weer werkende liften

Waterleidingbedrijf Dunea heeft binnen een dag het watertappunt bij het treinstation van Nieuwerkerk aan den IJssel aangesloten. Aan het einde van de dag kwam er water uit de kraan en maakt de aannemer het verder af. Voor de reizigers die afhankelijk zijn van de lift, de onderdelen zijn geleverd en de liften werken weer.

Vorige week was er nog een discussie en had de NS niet meer op het vizier dat er een tappunt zou komen en had dit naar diverse media teruggekoppeld. Hierdoor ontstond het beeld dat Nieuwerkerk een van de weinige stations zou gaan worden in Nederland zonder watertappunt .

Na doorvragen van onze redactie en twitteraar Zakaria Outfir bleek dat Dunea het gewoon wel in de planning had staan. Dit werd zowel door de woordvoerder van Dunea en de NS bevestigd en een week later staat het watertappunt bij het huisje waar vroeger het loket zat en tegenwoordig Pizzeria Simo in zit.

Aan deze kant zijn de meeste instappers volgens de NS en staan de kaartautomaten. De NS heeft eerder laten weten dat er aan de kant van de Zuidplas geen kaartautomaat zal gaan komen. Het station wordt door reizigers met een 4,0 beoordeeld maar dat is voor NS en ProRail geen reden om het station op te knappen.

Door lekkage van onderdelen was de lift ook een tijd buiten werking aan beide zijden, erg vervelend voor reizigers die er afhankelijk van zijn. Volgens Thom Demmenie doen de liften het op 16 augustus weer.

Het is het tweede watertappunt in korte tijd in Nieuwerkerk aan den IJssel. In samenwerking met de gemeente Zuidplas is er eerder al een watertappunt aangesloten op het Raadhuisplein. Of Dunea ook watertappunten in Moerkapelle, Zevenhuizen, Nesselande of Oud Verlaat gaat aanleggen is niet duidelijk. In Moordrecht en Westergouwe zal Oasen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Advertentie