8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zonnige afsluiting van de oefendressuurdagen met de Van de Dooltrofee

Afgelopen zaterdag werd de laatste oefendressuurdag bij De Zuidplasruiters verreden. Ruiters die nog niet meedoen aan de officiƫle doen zo ervaring op in de dressuurring. Dit kan zelfstandig of met een begeleider naast de pony. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk advies van de jury.

Op deze laatste dag ( van een serie van 3 dagen ) wordt felbegeerde de Van de Dooltrofee uitgereikt.
De gelukkigen die de trofee dit jaar mochten ontvangen waren : Lana Tensen bij de ponyā€™s en DesireĆ© de Gruijl bij de paarden. Roos Slingerland veroverde de trofee bij de kleine ponyā€™s.

Het tweede onderdeelĀ  ā€œspeel uw spelā€ vereiste naast snelheid, veel behendigheid en moed van paard en ruiter. Onderdelen als met een mestboy knuffels oprapen, door een boog met slingers rijden, te paard handdoeken ophangen ed. zorgden voor veel hilariteit en enthousiaste toeschouwers.

Speel uw spel werd gewonnen bij de ponyā€™s met een super snelle tijd door Lana Tensen met 2,25 minuut. Ze ging daar ook echt voor. Bij de paarden wasĀ  JoĆ«lle van Oostrum niet te verslaan.Ā Volgende week zondag is er een oefenparcours voor de springruiters welke een week later wordt vervolgd met de spectaculaire eventingwedstrijd en oefencross.

Advertentie