8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Mooi weer geeft drukbezochte Vlootschouw extra glans (VIDEO)

Voor stichting Evenement is het elk jaar weer afwachten wat het weer gaat doen als de vlootschouw op de agenda staat in september. Dit jaar had de organisatie geluk met het zomerse weer .

Maanden van te voren wordt er al hard gewerkt aan de van Gennepweg bij de stichting Evenement om de vlootschouw voor te bereiden. De rookinstallatie, de lichten plus de lasers moeten werken en ook de waterjets om de laser show nog meer elan te geven worden dan al uitgebreid getest.

Zaterdag 21 september was het zover. De hele dag waren er al spelletjes rond het Wijde Gat in Nieuwerkerk aan den IJssel welke door Sportstichting Zuidplas waren georganiseerd. Kinderburgemeester Vienne Zwarteveld had de eer om de prijzen aan de winnende kinderen te mogen uitreiken. Fabia Dance Center gaf in het middagprogramma een optreden.

Het avondprogramma werd gestart door de Moordtzangers en op het water voer inmiddels de juryboot rond om de versierde boten en tuinen in het thema Movies te beoordelen. De jury bestond uit kinderburgemeester Vienne Zwarteveld, burgemeester Servaas Stoop en Gouwe IJssel Nieuws verslaggever André Muller. Tijdens dit bracht Explosion een spetterende dans act op het podium.

Een grote Transformer op een boot werd uiteindelijk de winnaar bij de boten. Bij de tuinen was de 101 Dalmatiërs tuin de winnaar, mede omdat deze ook de boten in dezelfde stijl hadden. Op de Polderdreef was ook een buurtBBQ en deze kreeg als stimulering de derde prijs.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de lasershows van RDV Laserevents. Dit jaar waren rond de lasershows ook optredens van de slagwerkgroep Afslag 9 uit Zevenhuizen welke goed te horen waren door het hele dorp. Met de drukte weer op de kant kan de organisatie terugkijken op een mooi evenement.

Foto’s van Rob Belterman, meer in ons facebookalbum


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg