8.5 C
New York
vrijdag 25 september 2020

Theatergroep TVI brengt zeevervuiling humoristisch en swingend in beeld (video)

Piet Blonk van theatergroep ‘Theater voor iedereen’ zegt het zelf: “Wij brengen bij elke voorstelling een maatschappelijk onderwerp onder de aandacht bij de toeschouwers.”. Voor ‘O, die zee’ heeft hij gekozen voor het probleem van het dumpen van plastic in de zeeën en de corruptie daaromheen. En daarvoor heeft hij voor deze editie bijna 45 vrijwilligers geënthousiasmeerd.

Bij de doorloop (repetitie waarbij in kostuums wordt geoefend) waren media uitgenodigd, om vooral te kunnen zien hoeveel mensen met zo’n productie bezig zijn en hoeveel werk zo’n productie eigenlijk is. Behalve de 24 acteurs zijn 20 vrijwilligers bezig met decors en kostuums, zorgt een prima band voor de muzikale begeleiding, en staan de acteurs onder regie van regisseur Aris Bras en heeft Piet Blonk als productieleider het totaaloverzicht. Voor de choreografie zorgt Eva Racz, die deze productie achter de schermen actief is.

Veelal humoristische karakters houden de toeschouwers op het puntje van hun stoel en de teksten bij de bekende liedjes zijn niet alleen muzikaal correct, ze kloppen perfect met het onderwerp. Meezingen is niet uitgesloten.

In het filmpje hieronder legt Piet Blonk uit waar de musical over gaat en hoe kaarten besteld kunnen worden. Gezien eerdere successen is het raadzaam tijdig kaarten te bestellen bij www.dorpshuis.nl.

Voorstellingen zijn in theater Swanla in Zevenhuizen op vrijdag 1 november 19:30 uur, zaterdag 2 november 19:30 uur en zondag 3 november 14:30 uur.


Volg het laatste nieuws

2,318FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg