8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Inwoners mogen gratis strooizout ophalen bij de gemeente Zuidplas

Zoals ieder jaar mogen de inwoners gratis strooizout ophalen bij de gemeente Zuidplas. Dat heeft de gemeente op vrijdag 6 december bekend gemaakt via haar eigen sociale media.

Volgens de gemeente is het één dag op te halen: “Voor de inwoners, die hun steentje willen bijdragen aan het bestrijden van gladheid op de stoep, stellen wij zaterdag 14 december gratis strooizout ter beschikking“.

Het zout kan worden opgehaald op de volgende locaties:

  • Gemeentewerf, Eerste Tochtweg (Nieuwerkerk aan den IJssel)
     09.00 – 12.00 uur
  • Afvalbrengstation, Zuidplasweg (Zevenhuizen) tussen 09.00 – 12.00 uur

Inwoners moeten wel eraan denken om zelf een zak of emmer mee te nemen. Per bezoeker/afvalpas krijgt men (ongeveer) 10 kilo strooizout mee. Het is aan te raden om het zout droog te bewaren dit om klonteren te voorkomen. 

Strooien

De afgelopen week waren er op de sociale media diverse discussies over de gladheid van de wegen. Afgelopen weekend raakte een bromfietser gewond door plotselinge gladheid op een weg die niet gestrooid was. Uiteindelijk is deze weg alsnog met hand voorzien van zout.. De gemeente benadrukt haar strooibeleid alsvolgt :

  • We strooien niet alle wegen, zie strooiroutes op ‘Strooiroutes Zuidplas
  • We strooien geen voetpaden
  • Al is er gestrooid, dan toch uitkijken voor gladheid, zeker als het geijzeld of geregend heeft
  • We melden strooiacties op Twitter en Facebook

Voor vragen of opmerkingen over gladheidbestrijding kan men contact opnemen met het Klant Contact Centrum, bereikbaar op (0180) 330 300, via ons WhatsApp nummer 06 51 96 46 99 (alleen voor WhatsApp) of door een melding te maken op de pagina ‘Melding woon- en leefomgeving‘.

Advertentie