8.5 C
New York
maandag 6 juli 2020

GBZ heft zich op als politiek partij en verrast ‘Zuidplas Helpt’ met bijna €1400 euro (VIDEO)

De politieke partij Gemeente Belangen Zuidplas heeft zich opgeheven en heeft de stichting Zuidplas Helpt verrast door hun het banksaldo te schenken. Dit gebeurde op zaterdag 14 december in winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

GBZ ontstond na de fusie tussen Gemeente Belangen Nieuwerkerk en Gemeente belangen Zevenhuizen-Moerkapelle en heeft tot 2014 in de gemeenteraad van Zuidplas gezeten. Hierna deed de partij niet meer mee in de politiek van Zuidplas.

Omdat er nog wel een saldo op de bankrekening stond en bij opheffing dit bedrag naar een goed doel moest hebben de oud-bestuursleden besloten om dit bedrag, €1390,84 , te schenken aan Zuidplas Helpt. Voorzitter Lenny van Iperen was hierdoor nogal overrompeld, ze stond in de kraam om donaties van het winkelende publiek in ontvangst te nemen en wist wel dat er iets ging gebeuren.

Paul van Drenth, sinds 2014 raadslid voor de opvolger van de lokale partij met zijn Nieuw Elan Zuidplas, deed zijn GBZ-shirt uit en met een cheque werd het shirt overgedragen aan Lenny van Iperen. Zuidplas Helpt gaat de komende week nog door met inzamelen van kerstpakketten.

Inleveradressen voor kerstpakketten

Volg het laatste nieuws

2,271FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg