8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Moerkapelle maakt zich vooral zorgen verkeer op Koningsspil

De Moerkapellenaren maken zich vooral zorgen over het verkeer op de Koningsspil in de nieuwbouwwijk De Jonge Veenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente Zuidplas uitgevoerd door DTV consultants. De Koningsspil is de centrale ontsluitingsweg waar ook de Brede School op uitkomt.

Op de eerste 3 plekken van de top vijf uit het ‘prikker op de kaart’ onderzoek staat deze verbindingsstraat van de wijk. “De prikker op de kaart is een enquête waarmee deelnemers op een kaart kunnen aangeven op welke plaatsen ze het onveilig vinden. Het is dus een tool waarmee subjectieve verkeersveiligheid in kaart gebracht kan worden als aanvulling op data op basis van objectieve verkeersveiligheid (ongevallendata)schrijft DTV in haar rapport.

Aan het onderzoek deden 432 deelnemers aan mee waarvan een derde uit de wijk Jonge Veenen komen. Naast de vier punten van de Koningsspil komt ook het Noordeinde hoek Moerkapelse Zijde, de Julianastraat en de oversteek bij de Rotte genoemd vanuit het oogpunt van de zwakke verkeersdeelnemer. In het rapport wordt vooral door fietsers en voetgangers het gevaarlijke moment ervaren en veroorzaakt door auto’s en vrachtwagens.

De prikkers op de kaart van Moerkapelle met ‘zwakke’ verkeersdeelnemers

Deze centrale weg in de wijk, bij de brede school, was eerder al punt van zorg van Peter Molenaar, gemeenteraadslid ChristenUnie/SGP. Fase 3 van de wijk is nu in voorbereiding en het plan om de koningsspil aan te sluiten op de Middelweg is geschrapt. Dat bleek uit antwoorden op schriftelijke vragen van het raadslid en die was daar niet blij mee. Volgens Zuidplas is de Koningsspil hiervoor groot genoeg ingericht. De twijfels van Molenaar worden met deze prikker op de kaart onderschreven.

DTV adviseert met een schouw verder te gaan kijken in de omgeving van een vijftal locaties omdat de locaties verdeeld zijn over een hele straat. Dat brengt men met een heatmap in kaart. De vijf locaties zijn :

Heatmap uit het rapport van DTV

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg