8.5 C
New York
zaterdag 4 april 2020

Kamervragen over Vestia na kerst zonder verwarming in flat de Iep

In de Tweede Kamer zijn kamervragen gesteld over Vestia na een artikel op deze website. SP kamerlid Sandra Beckerman heeft minister van Veldhoven-van der Meer (Milieu en Wonen) gevraagd om een reactie op het achterstallig onderhoud van Vestia waardoor de flat de Iep tijdens de kerstdagen zonder verwarming zat.

Beckerman vraagt de minister of ze het artikel heeft gelezen en of ze hier een reactie op wil geven. De politica vraagt de minister of ze het met haar eens is dat een van de primaire taken van (sociale) verhuurders is het degelijk onderhouden van hun woningbestand? Zo ja, vindt u dat Vestia hier op dit moment aan voldoet gezien de voorbeelden genoemd in de artikelen?

De SP maakt zich zorgen over de maatwerkgemeenten waar Vestia zich aan het terugtrekken is waaronder Zuidplas. Volgens de SP zijn er veel klachten over het achterstallige onderhoud en de partij is van mening dat de huurders niet langer de dupe mogen zijn van wantoestanden bij Vestia. Wethouder Hordijk van Zuidplas heeft al eerder zijn zorgen geuit over de manier waarop Vestia omgaat met de zogenaamde maatwerkgemeenten.

De bewoners van de 72 appartementen in Nieuwerkerk aan den IJssel kregen op eerste kerstdag te maken met een doorgeroeste verwarmingsbuis die voor enorme lekkage en uitval van de verwarming zorgde. Pas een dag na de kerstdagen was de verwarming hersteld en door het lenen van electrische kacheltjes konden de bewoners warm blijven.

Gouwe IJssel Nieuws heeft om een reactie gevraagd en het enige antwoord was dat de vragen naar een verkeerd e-mailadres waren verstuurd en inhoudelijke beantwoording is uitgebleven. Eerder al klaagden bewoners van de Ing. Leemanstraat en de Brandweerflat over zeer hoge stookkosten. Vestia heeft niet toegegeven dat het aan de verouderde verwarmingsinstallatie lag maar heeft deze wel vervangen met veel overlast voor de bewoners.

De vraag is of de bewoners van de Iep schadeloos gesteld gaan worden, Vestia heeft hierop geen antwoord gegeven op onze vragen. Nu heeft het Kamerlid deze zelfde vraag aan de Minister gesteld.Volg het laatste nieuws

2,197FansLike
296VolgersVolg
452VolgersVolg