-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Mopperende eend in theater Swanla

Vrijdagmiddag 31 januari speelde Poppentheater Dubbele Jan de voorstelling ‘Mekkergeit en Moppereend’ naar het boek  “MopperEend” van Joyce Dunbar en Petr Horáček in theater Swanla. Dit boek is gekozen is tot prentenboek van het jaar 2020.

De voorstelling werd in samenwerking met bibliotheek De Groene Veenen Zevenhuizen georganiseerd. In het verhaal dat, door Willy Snel van het reizende poppentheater met zelfgemaakte poppen werd gespeeld, was de vijver uitgedroogd dus de eend kon niet lekker zwemmen.

Terwijl alle andere dieren plezier maakten, konijntje huppelden en het varken lekker in de modder rolde, was eend niet blij. Ook verdween er allerlei was van de waslijn, dit was de ondeugende geit die kleurde van het opeten van sokken en onderbroeken. Gelukkig kon de dokter de geit beter maken en ging het regenen zodat eend weer kon zwemmen. Iedereen weer blij, net als veel kinderen en ouders die deze voorstelling bijwoonden.

Eerder las wethouder Verbeek al voor uit het boek in kader van de Nationale Voorleesdagen en stond de lampionnenoptocht van 2020 in Zevenhuizen al als kader van dit thema.

Advertentie