8.5 C
New York
maandag 25 mei 2020

Willem-Jan Verdoes (CU/SGP) : van druk studeren en raad naar bijna niets in de agenda

Het jongste gemeenteraadslid van Zuidplas Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP) ging van een drukke studie en volle agenda voor de gemeenteraad naar bijna niets.

In een video interview benadrukte hij dat het bijzondere tijden zijn en het coronavirus de samenleving beheerst. Voor hem zelf is er in de agenda veel ruimte gekomen doordat de meeste vergaderingen inmiddels zijn geannuleerd en er ook geen informatiebijeenkomsten zijn.

Zijn werk blijft niet helemaal stil, de fractie heeft inmiddels de online vergadertool Zoom in gebruik genomen waar zowel jong als oud goed mee overweg kan. Raadslid Dagmar Ambachtsheer is heer en meester over de muteknop waarmee mensen het woord kan ontnemen maar alles gaat in goede harmonie volgens Verdoes.

Zijn studie die hij volgt gaat nu via thuiswerk en online colleges volgen en met de tijd die nu vrijvalt is hij aan het kijken voor een vrijwilligersbaantje in de gemeente. Persoonlijk gaat hij er nog uit om te wandelen of fietsen op veilige afstand maar zijn vriendin kan hij nu niet bezoeken waardoor hij niet op haar verjaardag te zijn. Verdoes relativeert dat wel met dat er veel mensen veel ergere dingen nu meemaken.

Gouwe IJssel Nieuws vroeg Verdoes ook naar de diensten die in Moerkapelle nog doorgang hebben. Willem-Jan benadrukte dat alleen echt benodigde mensen erbij zijn en dat zijn er naast de predikant en de koster een handvol ouderlingen op veilige afstand van elkaar aanwezig zijn. “Het is mooi om te zien dat de kerken in Moerkapelle maar ook in andere Zuidplas dorpen 30 mensen mogen toestaan maar ze alleen de noodzakelijke mensen er bij laten zijn!” aldus Verdoes die ook toegeeft dat het kopje koffie thuis voor de computer erbij wel fijn is.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
321VolgersVolg
479VolgersVolg