8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Motorrijder onderuit op dijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel

Een onfortuinlijke motorrijder is dinsdagavond 7 april rond kwart over acht ten val gekomen en gewond geraakt op de Schielands Hoge Zeedijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Door  nog onbekende oorzaak gleed de motor van de man in een bocht onderuit waarna de man hard op het wegdek klapte en doorschoof over het asfalt. De motor van de man gleed ook door en eindigde onder aan de dijk vlak bij de waterlijn.


Een groep jongens die in de IJssel aan het vissen was werd door de klap opgeschrikt en is gelijk naar de plek van het ongeval gespoed. Hier hebben zij de hulpdiensten gebeld, de motorrijder geholpen en de motor van de man weer boven aan de dijk gebracht.

Zoals bij alle ongevallen en medische incidenten op straat, werd de motorrijder door het ambulancepersoneel behandeld volgens het huidige coronaprotocol. Dit hield in, dat de ambulanceverpleegkundige volledig in beschermende kleding gehuld is tijdens het gehele onderzoek ter plaatse. Alle eigendommen van de man die mee moesten in verband met verder onderzoek in het ziekenhuis, zoals de motorhelm, werden ter plekke in plastic verpakt en zo meegenomen in de ambulance.

De brandweer van post Nieuwerkerk aan den IJssel, die ook opgeroepen was om te assisteren bij het ongeval, hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. Na kort overleg met de overige hulpdiensten konden zij na aankomst direct weer retour naar de kazerne. De motorrijder is meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Zijn motor is met behulp van een ter plaatse gekomen berger door een familielid van de man naar huis gebracht.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg