8.5 C
New York
dinsdag 29 september 2020

HVN blij met begraafplaatshek oude begraafplaats Nieuwerkerk

Smid Hol heeft in opdracht van de gemeente Zuidplas het monumentale ijzeren hek van de Oude Begraafplaats gerestaureerd. De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) is hier blij mee.

Op 24 januari 2011 werd door de HVN-secretaris via een digitale meldingsbon aan de gemeente gevraagd om onderhoud van onder andere dit (sinds 2015 monumentale) ijzeren hek. Aanpak werd ambtelijk mondeling toegezegd en de melding werd met nr 15962 geregistreerd!

De huidige wethouder Jan-Willem Schuurman meldde eind 2019 de opdrachtverlening aan Hol al aan de HVN. Deze vereniging stelt in haar eerstkomende Nieuwsflits: ‘De gevleugelde zandlopers herinneren allen eraan dat de levenstijd voorbij vliegt. We kunnen toch niet laten om te zeggen dat dat ook gold voor de tijd van 2011 tot 2020, maar ére zij op dit punt aan dit college!’


Volg het laatste nieuws

2,321FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg