8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Eerste online raadsvergadering Zuidplas blijft offline – vergadering uitgesteld

De gemeente Zuidplas stond er klaar voor, de eerste online raadsvergadering van de gemeente zou op 20 mei gaan starten , partijen hadden hun achtergrond al klaar en alle raadsleden zaten klaar op Zoom. Alleen bleef het signaal uit op de website van de gemeente

Volgens de woordvoerder van de gemeente Zuidplas is het online uitzenden uitgebreid getest en heeft het vorige keer bij een avond wel gewerkt. Waarom het nu niet werk is niet duidelijk maar burgemeester Weber is van mening dat de vergadering alleen doorgang kan hebben met openbaarheid.

Hij nam daarom na een uur de beslissing om de vergadering te schorsen en uit te stellen naar 26 mei om 19:00 uur. “Ons vergadersysteem voor de uitzending op internet heeft ons helaas in de steek gelaten. Dit staat overigens los van het digitaal vergaderen. Omdat openbaarheid van vergaderen een groot goed is en dus noodzakelijk hebben we besloten de raadsvergadering te annuleren” laat de burgemeester weten op Twitter.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg