8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Nieuw record besmettingen Corona zet Zuidplas op 6e plaats van Nederland

Het aantal nieuwe besmettingen met Corona in de gemeente Zuidplas is zaterdag 26 september met 30 toegenomen. Dit hoge aantal zorgt ervoor dat de infectieziekte nu relatief (veel) vaker voorkomt dan in grote steden als Rotterdam, Delft en Den Haag. Omgerekend naar 100.000 inwoners is de ziekte de afgelopen week vastgesteld bij 217 per 100.000 inwoners. In Rotterdam staat dit getal op 185 per 100.000 inwoners.

Ook in absolute aantallen scoort Zuidplas inmiddels heel hoog. Landelijk gezien staat de gemeente met 30 besmettingen vandaag op plek 14. De gemeente heeft hiermee veel meer besmettingen dan grote gemeenten zoals Zaanstad, Amstelveen en Eindhoven. De afgelopen 7 dagen heeft 1 op de 450 inwoners van Zuidplas te horen gekregen dat hij of zij besmet is. Het werkelijke aantal is veel hoger omdat niet iedereen zich kan of wil laten testen.

Waar het hoge aantal besmettingen in Zuidplas precies vandaan komt is niet bekend. Ook burgemeester Weber zei deze week geen inzicht te hebben in het aantal besmettingen per dorp. Deze week werd wel bekend dat de apotheek in de Reigerhof te maken heeft met een Corona uitbraak. De apotheek is nu tot in ieder geval begin oktober met een beperkte bezetting beperkt beschikbaar voor het afhalen van de meest hoognodige medicijnen.

Ondernemers in Zuidplas hebben deze week een brief per e-mail ontvangen met de oproep van het gemeentebestuur om de maatregelen echt in acht te nemen. Ook burgemeester deed de afgelopen week een dringende oproep aan de inwoners om meer afstand te houden en vooral thuis te blijven als er sprake is van verkoudheidsklachten.

Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda heeft donderdag bekend gemaakt dat er weer een speciale Covid afdeling wordt geopend in het ziekenhuis. Deze week lagen er in het regionale ziekenhuis gemiddeld alweer zeven mensen met de infectieziekte.

Onderstaand de nieuwste cijfers van zaterdag 26 in grafiek vorm.

Advertentie