8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

SP stelt vragen over vallende brokken beton treinstation Nieuwerkerk

Gemeenteraadslid Jan Baas van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de brokstukken beton die zijn gevallen bij het treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel.

De SP vraagt zich af of de doorgang nog wel veilig is. “Een stuk van dergelijke afmetingen kan erg gevaarlijk zijn. Het had op een persoon kunnen vallen, en het is niet de eerste keer dat er dingen naar beneden komen vallen” zegt Jan Baas. Toen was er een complete wand met tegels naar beneden komen vallen.

De partij is al vaker in verweer gekomen over de slechte staat van het station en oud raadslid Bas Stalpers van de SP noemde het station eerder al “Het armoedigste station van Nederland“.  “In 2017 hebben we ook al vragen gesteld over de veiligheid van dit station. En echte verbeteringen zien we niet” vat Baas zijn verbazing samen.

ProRail gaf al eerder aan erg geschrokken te zijn van de vallende brokstukken en wil snel maatregelen. Een van de brokstukken, die bij Gouwe IJssel Nieuws terecht zijn gekomen, is inmiddels opgehaald voor onderzoek.

De SP stelt de volgende vragen aan het college van B&W:

1.    Is dit incident bekend bij de gemeente?

2.    Hebben er, voor zover de gemeente kan nagaan, eerdere incidenten van deze aard voorgedaan?

3.    Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van deze viaduct?

4.    Waar kunnen inwoners met klachten over het onderhoud of gevaarlijke situaties omtrent dit station terecht?

5.    Hoe gaat de gemeente garanderen dat voorbijgangers deze doorgang veilig kunnen blijven gebruiken?

6.    Is de gemeente bereid in gesprek te gaan met ProRail om verdere onveilige situaties te voorkomen?

7.    De SP Zuidplas heeft in 2017 al eerder vragen gesteld over onveilige situatie op en rond treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel. Wat is er na die tijd door de gemeente ondernomen om onveilige situaties aan te kaarten bij ProRail?


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg