8.5 C
New York
zondag 7 maart 2021

SP blijft vragen houden over hoge kosten onderzoek seksvideo gemeentehuis

De fractie van de SP blijft vragen houden over de hoge kosten van het onderzoek van de seksvideos die afgelopen zomer te zien waren op diverse media en de gemeente in één klap bekend maakte.

De partij is en blijft van mening dat €26.000 wel erg veel geld is voor een onderzoek door het gerenomeerde bureau hoffmann bedrijfsrecherche om te achterhalen wat er gebeurd is. De antwoorden op schriftelijke vragen waren voor de SP niet goed genoeg. Toen raadslid Serena Rodenburg het op de agenda wilde zetten waren diverse partijen die hier moeite mee hadden en het dossier snel wilde sluiten.

Rodenburg heeft nu nieuwe vragen gesteld in plaats van een behandeling van de vragen. De gemeente wil liever niet het rapport openbaar maken omdat hier bijvoorbeeld het whatsapp verkeer in staat van de betrokken ambtenaren. “Als men dat wil anonimiseren staan er meer zwarte strepen in dan tekst. Ik hoef dat niet te weten wat waar met wie is gebeurd. Maar wel wil ik weten waarom er zoveel geld voor een onderzoek nodig is waarbij snel al vast stond wie de daders waren” legt Rodenburg uit

Najaarsnota

Naast de vragen werd er bij de behandeling van de najaarsnota ook aandacht voor gevraagd. Rodenburg had hierover al overleg gehad met de wethouder de Haas. Wel vreest Rodenburg dat er nog meer kosten gaan komen. Tijdens de vergadering was wethouder Verbeek (die de Haas verving) blij dat deze weg was verkozen om de privacy te waarborgen van de betrokken medewerkers van de gemeente. Echter toen Verbeek zich woordelijk versprak dat hij afgelopen zomer betrokken was, schoot de gehele raad in de lach. Professioneel liet Verbeek zich niet uit de kast lokken.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg