8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

NEZ: Meer openbare en opengestelde toiletten in Zuidplas

De lokale partij Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) wil meer openbare en opengestelde toiletten in de gemeente Zuidplas.

De partij wil dat de gemeente een inventarisatie te laten verrichten naar de mogelijke locaties en beschikbaarheid van openbare en opengestelde toiletten. Dit kan dan in nauw overleg met de horeca, winkelcentra, winkels en andere plekken en met de overkoepelende organisaties daarvan, onderzoek te doen naar de realisatie van openbare dan wel opengestelde toiletten en de daarmee gepaarde kosten.

Daarom dient raadslid Paul van Drenth met een motie Vreemd aan de Orde tijdens de raadsvergadering van 1 december. Van Drenth legt in het onderstaande interview uit waarom hij dit graag wil. Meerdere partijen hebben aan NEZ inmiddels hun steun uitgesproken voor het voorstel.

Volgens hem zijn er mensen die gewoon niet lang de behoefte kunnen ophouden en hierdoor bijvoorbeeld niet meer naar het winkelcentrum durven te gaan. Hij noemde hierbij ook dat het sluiten van de horeca door de coronacrisis het probleem groter heeft gemaakt.

In de ranglijst van de toiletvriendelijkste gemeenten van Nederland staat Zuidplas op plek 261 van de 355 gemeenten, Waddinxveen scoort nog slechter met plek 271. Deze lijst wordt door de Hoge Nood community (met onder andere de maag lever darm stichting) uitgegeven. Buurgemeente Rotterdam doet het heel goed met een 3e plek in deze lijst.

Update : de gemeenteraad heeft op 1 december met 25 voor en 1 tegen gestemd, waarbij de kanttekening gemaakt moet worden dat raadslid de Jonge per ongeluk tegen stemde.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg