8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

‘Zonder vrijwilligers komt alles stil te staan in Zuidplas!’ (video)

Koningin Máxima opende woensdagmiddag 2 december in Den Haag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Onder de naam Mensen maken Nederland vragen vrijwilligersorganisaties landelijk meer aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk.

In Zuidplas wordt er door het Vrijwilligers Informatie Punt V(IP) Zuidplas stil gestaan bij de vrijwilligers van de gemeente die vaak van grote meerwaarde zijn voor de gemeente. Soms is het een kleine steun voor een organisatie, soms is het een bestuurlijke taak.

In een interview met Gouwe IJssel Nieuws legt Jolanda van der Maas van het VIP de nadruk op het belang van al die vrijwilligers :”Afgelopen week was er een advertentie in alle dagbladen waarin stond dat Nederland al 7.000.000 vrijwillgers telt maar met oproep kom jij er ook bij, bij de club. En die vraag willen we ook stellen aan de inwoners van Zuidplas“.

Volgens van der Maas is er van alles te doen voor vrijwilligers in Zuidplas bij diverse organisities. Het VIP heeft ook een vacaturebank op de website Inwoners voor Elkaar waar gemiddeld 80 oproepen staan.

Probeer eens te denken wat er allemaal stil komt vallen als de vrijwilligers niets meer zouden doen. De hele samenleving draait op wat vrijwilligers doen” stelt van der Maas. Ze kijkt in het onderstaande video dan ook vooruit naar 2021.

Advertentie