8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Gemeente Zuidplas gaat overstag – 50 cent per kerstboom in plaats van lot

Aan het einde van de oudejaarsdag heeft gemeente alsnog bekend gemaakt dat de kinderen 50 cent per kerstboom krijgen in plaats van een lot.

Op de website valt te lezen dat de gemeente alsnog naar mogelijkheden heeft bekeken om alsnog op een veilige manier €0,50 per kerstboom te kunnen geven. Hiervoor worden aanpassingen op de locatie met looproutes ingesteld en komt er meer toezicht. De gemeente vraagt alle bezoekers om goed aandacht te hebben voor de geldende maatregelen zoals de 1,5 meter regel en instructies op te volgen van de medewerkers ter plaatse.

De gemeente heeft wel een logistiek probleem, op korte termijn krijgen ze het niet voor elkaar om genoeg muntjes van 50 cent te regelen. Daarom krijgen de kinderen tickets die ze een week later voor echte muntjes kunnen inwisselen op de inleverlocatie. Vorig jaar werden er nagenoeg 4.000 kerstbomen ingeleverd.

Het blijkt nu dat wij de impact, van het niet uitgeven van de 50 cent, en hiervoor in de plaats cadeaubonnen te verloten, niet goed ingeschat hebben.

Gemeente Zuidplas

De gemeente laat weten op de website : “In de voorbereiding van het oorspronkelijke plan voor de kerstbomeninzameling zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Het blijkt nu dat wij de impact, van het niet uitgeven van de 50 cent, en hiervoor in de plaats cadeaubonnen te verloten, niet goed ingeschat hebben. Dat vinden wij uiteraard vervelend“. 

Eerder al werd het aantal inleverlocaties uitgebreid vandaag nadat er op de dorpspagina’s Je Bent Nieuwerker als, je bent Zevenhuizenaar als en je bent Moordrechtenaar al veel kritiek op de plannen was. Hiermee is de kracht van de sociale media aangetoond en heeft de gemeente er naar geluisterd.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg