8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Petitie huisvesting scholen met 1269 handtekeningen aan Wethouder Leferink aangeboden

Woensdagmorgen 24 maart boden Emily en Lieke 1.269 handtekeningen aan op het gemeentehuis aan onderwijswethouder Leferink.

Bezorgde ouders en de MR riepen in een petitie wethouder Leferink en het college van burgemeester en wethouders op om te komen tot een structurele toekomstvisie voor de huisvesting van basisschoolleerlingen in Waddinxveen. In de petitie wordt er al gesproken dat de kinderen basisschoolnomaden aan het worden zijn. Lieke wist het in haar verhaal aan de wethouder goed te verwoorden :”In groep 4 zat ik op de Sperwerhoek, in groep 5 op de Kerkstraat, in groep 6 op de Parklaan en nu word ik misschien volgend jaar weer weggestuurd”.

Afgelopen maanden lijken scholen en gemeente lijnrecht tegenover elkaar te staan over het gebruik van de school aan de Kerkstraat als tijdelijke locatie van de Dick Brunaschool en de TOV school in de nieuwbouwwijk Triangel. Vooral het loslaten voor het onderwijsconcept, dat door deel huisvesting, niet uitvoerbaar lijkt te zijn is de ouders een doorn in het oog.

Wij zouden een nieuwe school krijgen en beloofd is beloofd

Emily

Na eerder al discussie in de gemeenteraad en de raadscommissie zal de gemeenteraad op 24 maart wederom gaan kijken naar het probleem. Het probleem lijkt zich vooral te richten op de financiën van de gemeente Waddinxveen. Emily was aan de wethouder echter duidelijk: “Wij zouden een nieuwe school krijgen en beloofd is beloofd!”.

Advertentie