8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Ouders in Waddinxveen willen basisschoolnomaden voorkomen met petitie

De ouders van de scholen in Waddinxveen willen met een petitie voorkomen dat de kinderen zogenaamde basisschoolnomaden worden. Zij vinden dat de gemeente zich te weinig inzet voor goede onderwijshuisvesting.

De petitie is niet alleen gericht op de problemen met te kleine scholen in de Waddinxveense wijk Triangel maar gelden voor heel Waddinxveen. De afgelopen maanden zijn schoolbesturen (gesteund door hun MR’s) en wethouder Leferink (CDA) lijnrecht tegenover elkaar gaan staan en is er al twee keer gesproken over het onderwerp in de gemeenteraad en raadscommissie waar de weerstand van de scholen over Kerkstraat ondergesneeuwd raakte in financieel gekrakeel. Leferink houdt zich vast aan een onderwijsverordening van de gemeente die toestaat dat kinderen 1,9 kilometer hemelsbreed naar school gaan.

Dat is waar de ouders moeite mee hebben en in de petitie schrijven ze dan ook “Wij als ouders schrijven onze kinderen in op een school met daarbij horende schoolmethode. We krijgen geen zekerheid op welke locatie zij onderwijs zullen krijgen. Zodra een schoolgebouw te klein wordt zullen kinderen moeten verhuizen naar een andere locatie. Als ook die niet meer voldoende ruimte biedt, zal er weer een alternatief worden aangewezen door de gemeente.Het gevolg hiervan is dat onze kinderen, tijdens hun basisschooltijd, de kans lopen geen vaste vertrouwde schoolomgeving te hebben“.

Woensdag wordt de petitie aan wethouder Leferink aangeboden. De ouders willen met de petitie een ander beleid Met deze petitie roepen wij wethouder Leferink en het college van burgemeester en wethouders op om te komen tot een structurele toekomstvisie voor de huisvesting van basisschoolleerlingen in Waddinxveen. 

Het gevolg hiervan is dat onze kinderen, tijdens hun basisschooltijd, de kans lopen geen vaste vertrouwde schoolomgeving te hebben

Ouders in petitie

Over het alternatief van de Kerkstraat is al veel te doen geweest. Zo bleek in de raadscommissie dat er behoorlijk wat loos is met plafonds, ventilatie en riool. De wethouder zegde toe onderhoud te gaan doen maar ondertussen zitten er al twee klassen van de Theo Thijssenschool in en hierkomt nog een derde klas bij. Het oorspronkelijke plan is dat het gebouw aan de Kerkstraat verkocht wordt.

De ouders gaan de petitie aankomende woensdag aanbieden aan wethouder Leferink, ze hopen op steun van het hele dorp: ‘Met deze petitie roepen wij wethouder Leferink en het college van burgemeester en wethouders op om te komen tot een structurele toekomstvisie voor de huisvesting van basisschoolleerlingen in Waddinxveen‘. 

De petitie is hier te vinden: https://www.petitie24.nl/petitie/3612/maak-ruimte-voor-onze-schoolkinderen

Advertentie