8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Sep Pouwels verlaat VVD en neemt zetel mee naar PvdA/GroenLinks

Gemeenteraadslid Sep Pouwels verlaat de VVD fractie in de gemeente Zuidplas en neemt haar zetel mee naar de PvdA/GroenLinks fractie. Eerder al kondigde fractievoorzitter Ferry van Wijnen een overstap aan maar vandaag maakte ze bekend naar welke fractie ze gaat.

De VVD verliest een zetel en komt op 6 zetels en de PvdA/Groenlinks, de grootste oppositiefractie, groeit naar 4 zetels. Officiëel is Pouwels nu lid geworden van GroenLinks en daarmee maakt volgt ze haar sociale hart. De coalitie van VVD, ChristenUnie/SGP en CDA heeft nog steeds een meerderheid in de gemeenteraad met 17 van de 27 zetels.

Onlangs werd duidelijk dat Pouwels en de resterende VVD-fractie niet goed met elkaar door één deur konden. In een interview over diversiteit voor de vereniging van Raadsleden was Pouwels bijzonder kritisch op met name de manier van omgang binnen de lokale VVD fractie. Het is niet de eerste keer in de geschiedenis van Zuidplas dat raadsleden van partij veranderen, in 2012 verlieten Ferry van Wijnen en John Ooms de partij Trots op Nederland en sloten zich bij de VVD aan omdat de afdeling van Trots niet meer bestond.

Advertentie