8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Sep Pouwels: “In de lokale politiek zijn de verschillen klein” (+video)

Afgelopen week stapte raadslid Sep Pouwels over van de VVD naar PvdA/Groenlinks nadat de VVD op zijn zachts gezegd niet blij was met een een interview over diversiteit voor de vereniging van Raadsleden waarbij Sep vanuit haar gevoel had geantwoord, op vragen.

In een interview snapt ze dat sommige leden van de VVD anders reageren dan dat zij had verwacht en woorden anders kunnen aankomen. Toch was ze in eerste instantie van plan om lid te blijven van de fractie. Dit bleek echter niet meer mogelijk en toen heeft ze haar VVD lidmaatschap opgezegd en is ze lid geworden van GroenLinks.

Sep heeft haar zetel in de gemeenteraad meegenomen naar de fractie van PvdA/GroenLinks meegenomen die daardoor groter is geworden. Qua coalitie is het geen probeem, deze blijft op 17 tegen 10 staan. Wel is het voor Sep belangrijk dat ze haar keuze heeft gemaakt en kijkt in onderstaand interview terug op de hectische week en haar drijfveer.

Martin Damen laat in een persbericht namens de fractie van de PvdA/GroenLinks weten: “In ons gesprek met Sep Pouwels zijn er voldoende (politieke) overeenkomsten gebleken en hebben wij haar leren kennen als een bevlogen, emotievolle vrouw, die hart heeft voor het raadswerk en zich graag inzet voor de inwoners van Zuidplas. We zien in haar een kleurrijke vrouw met kennis, kwaliteiten en levenservaringen die onze fractie verrijken.De fractie van de PvdA/GroenLinks onderhoudt hartelijke betrekkingen met alle fracties in de raad en werkt graag met hen samen aan een mooi en welvarend Zuidplas voor iedereen. Wij vertrouwen er dan ook op dat deze voor Sep persoonlijk gedreven stap dit niet zal verstoren“.

Gouwe IJssel Nieuws heeft de VVD, in kader van hoor en wederhoor, ook om reactie gevraagd en dit staat onder de video. Hieronder het interview over de breuk en waarom ze naar PvdA/Groenlinks ging.

Ferry van Wijnen, fractievoorzitter VVD Zuidplas, laat aan Gouwe IJssel Nieuws weten: “Wij herkennen ons wederom niet in de inhoud van het interview. Het is jammer dat mevrouw Pouwels, met 56 stemmen tijdens de laatste verkiezingen, haar liberale zetel mee neemt naar Groen Links. Ook valt het ons tegen de dat fractie van PvdA/GroenLinks op deze wijze zetelroof faciliteert.
Dit is het laatste wat wij erover zullen zeggen. Er staan belangrijke dossiers op de agenda het komende jaar. Gelukkig kunnen we onze energie nu hierop richten
“.

Advertentie