8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Speurtocht gunning doelgroepen en collectief vervoer opgelost

Afgelopen week bracht Gouwe IJssel Nieuws het (inmiddels aangepaste) bericht over de gunning van het doelgroepenvervoer (o.a. leerlingvervoer) en collectief vervoer zoals de Groene Hart Hopper. Dit artikel was gemaakt op basis van een raadsmemo van wethouder Dijkstra aan de gemeenteraad van Gouda. Raadsmemo en informatienota’s zijn voor redacties en verslaggevers over het algemeeen betrouwbare bron van informatie.

Door een lezer werden wij getipt dat de gunning en de vervoerders andersom in de editie van het AD Groene Hart stond. Onderzoek wees uit dat de gemeenteraad van Waddinxveen een andere raadsmemo had gekregen (waarop het AD artikel was gebaseerd). Dat maakt ons als redactie uiterst nieuwsgierig. Op zaterdag is er navraag gedaan bij een wijze derde, wethouder de Haas van Zuidplas, die het eerst de feiten wilde nakijken alvorens antwoord te geven. Op zondag zijn er diverse tweets uitgestuurd naar de betrokken wethouders en gemeenten.

Ondertussen kwam op Twitter een reactie van een chauffeur die graag wil weten hoe het zat. Maandagmiddag kwam er uitsluitsel, een identiek antwoord van de gemeenten Waddinxveen als van Gouda. De raadsmemo aan de gemeenteraad van Gouda had de vervoerders en de percelen omgedraaid. De speurtocht is opgelost en de uitkomst is :

  • Het route-gebonden vervoer is voorlopig gegund aan Connexxion (zoals leerlingenvervoer)
  • Collectief vraagafhankelijk vervoer aan Willemsen de Koning (Groene Hart Hopper)

Advertentie