8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Willemsen – de Koning krijgt Groene Harthopper rijden, leerlingenvervoer naar Connexxion

De regio Midden Holland, waar Zuidplas, Gouda en Waddinxveen onder vallen hebben een voorlopige gunning gegeven aan vervoerders voor het collectieve vervoer.

In de aanbesteding waren twee percelen beschikbaar, een hiervan was het collectieve vraaggestuurd vervoer wat beter bekend is onder de Groene Harthopper. Van de zes aanbieders heeft men gekozen voor Willemsen de Koning. Met deze gunning wordt voor het collectief vraagafhankelijk vervoer de reserveringstijd budgetneutraal teruggebracht tot 2 uur. Dit is op dit moment 4 uur, tot irritatie van diverse belangenbehartigers.

Het leerlingvervoer en jeugdvervoer is voorlopig gegund aan Connexxion. Dit perceel is nu nog van vervoerder Wegman. Deze vervoerder ging in 2019 failliet en maakte een doorstart. D66 heeft na de doorstart over de kwaliteit van het leerlingenvervoer vragen gesteld. Op dit perceel hadden maar liefst negen aanbieders ingeschreven. In de laatste gemeenteraadsvergadering werd wederom door D66 vragen gesteld maar wethouder Verbeek ziet het paar foutjes op de vele ritten die worden uitgevoerd.

Ruim na de sluitingstermijn voor het indienen van de aanbiedingen, is door 1 van de inschrijvers schriftelijk gemeld dat bij 3 andere inschrijvers verbanden zouden zijn, waardoor de betreffende inschrijvingen mogelijk niet geheel onafhankelijk tot stand zouden zijn gekomen. Deze nieuwe informatie is uit de ingeleverde stukken niet te herleiden en is niet meegenomen in het besluit. Aan die 3 inschrijvers zijn ter verificatie aanvullende gegevens opgevraagd. 1 van deze partijen heeft daarbij overlegd dat door hen onafhankelijk van welke andere partij dan ook, is ingeschreven. De aanvullende informatie van de 2 andere inschrijvers gaf aanleiding om daarover aanvullend juridisch advies in te winnen. Op basis van de voorlopige resultaten van dat juridisch onderzoek is vast te stellen dat op geen van de inschrijvers een uitsluitingsgrond van toepassing is en dat alle inschrijvers aan de geschiktsheidseisen voldoen. Om welke partijen het gaat is niet bekend gemaakt .

Conform de aanbestedingsprocedure hebben inschrijvers 20 kalenderdagen de tijd om bezwaar te maken tegen de voorlopige gunning (ingaand 8 april). Als de gunning definitief is worden de gemeenteraden geinformeerd. Deze informatie van de voorlopige gunning zijn door gemeenten Waddinxveen en Gouda al wel openbaar gedeeld en Zuidplas heeft haar raad inmiddels ook geinformeerd.

Naschrift redactie : Uit de stukken van de gemeente Gouda blijkt de bovenstaande gunning, uit de stukken van de gemeente Waddinxveen blijkt de gunning andersom. De redactie heeft om een reactie van wethouder de Haas gevraagd en die wil, voor de zekerheid, de gunning maandag checken wie welk perceel voorlopig gegund krijgt. Uiteindelijk is dit artikel aangepast, Willemsen de Koning rijdt dus niet leerlingenvervoer maar Connexxion en het CVV vervoer gaat naar de eerstgenoemde. Dit artikel is op 13 april aangepast.

Advertentie