8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

Waddinxveen gaat niet naar rechter om uitbreiding Van der Spek (+video)

Wethouder Kortleven (PCW) liet weten in de commissievergadering van de gemeente Waddinxveen liever niet naar de rechter te willen stappen over de uitbreiding van Tuincentrum van der Spek aan de Bredeweg in Zevenhuizen. Het onderwerp kwam ter sprake tijdens de behandeling van de regionale detailhandelsvisie.

Op vragen van raadslid Prins (CDA) liet hij weten dat je je echt moet afvragen of je het moet willen om naar de rechter te stappen als twee gemeente. Kortleven denkt dat hij er met Zuidplas uit gaat komen in goede gesprekken. Hij benadrukte dat de concurrentiepositie van andere ondernemers geen onderdeel is van de zienswijze die Waddinxveen heeft ingediend bij de gemeenteraad.

In de zienswijze maakt Waddinxveen zich zorgen om de drukte op de wegen rond het tuincentrum. Kortleven benadrukte dat de regionale detailhandelsvisie net te vroeg kwam om uitbreidingen zoals van der Spek in op te nemen maar het wel als onderwerp tijdens de regionale behandeling aan de orde is geweest.

Diverse ondernemersorganisaties uit Waddinxveen en Zevenhuizen hebben inmiddels een zienswijze ingediend maar deze zijn niet in te zien in het raadssysteem van Zuidplas omdat deze vertrouwelijk zijn verklaard. De ondernemers van het Gouweplein vrezen dat hun klanten wegblijven als van der Spek gaat uitbreiden.

De gemeenteraad van Zuidplas mag binnenkort over het uitbreidings bestemmingsplan een oordeel geven, waarbij de raadsleden ook de zienswijzen laten meewegen in hun besluit.

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg