8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Waddinxveen dient bezwaar in tegen uitbreiding tuincentrum van der Spek in Zevenhuizen

De gemeente Waddinxveen heeft via een zienswijze bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding van het tuincentrum van der Spek aan de Bredeweg in Zevenhuizen bij de gemeenteraad van Zuidplas. Volgens de gemeente Waddinxveen moet het verkeersmodel geactualiseerd worden aan de bouw van het vijfde dorp. Wethouders Hordijk en Schuurman hadden dit bezwaar al verwacht. Maar het is geen harde nee van Waddinxveen, men ziet graag de verkeersafwikking beter.

In het verkeersmodel, wat in de toelichting ontwerpbestemmingsplan is gebruikt, voor de berekeningen zijn nog niet de 8.000  woningen van het vijfde dorp meegenomen. Wanneer dit wordt toegevoegd verwachten wij dat zichtbaar wordt dat de uitbreiding van het tuincentrum Van der Spek aansluit op de kruispunten met de meeste verkeershinder” valt terug te lezen in de zienswijze. Wat ontbreekt in de zienswijze is de effecten van het openen van de Vredenburchlaan (N457) op de Beijerincklaan waarmee rond de Bredeweg het verkeer minder zal gaan worden.

Waddinxveen neemt ook mee dat niet alle klanten wat gaan kopen bij het Tuincentrum en deze “kijkers” niet zijn meegenomen in de cijfers. “De toename van het verkeer is gebaseerd op aannames en kleinschalig onderzoek. Er is uitgegaan van een onderzoek naar betalende klanten op 1 dag. Daarbij zijn de niet betalende bezoekers niet geteld, maar als schatting meegenomen. Dit geeft volgens ons geen representatief beeld van de toekomstige situatie” aldus de gemeente.

In de zienswijze, op verzoek van de gemeenteraad van Waddinxveen, is de leegstand en verwachte leegstand aan het Gouweplein door dit project niet mee genomen. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat als de verkeerszorgen opgelost zijn, er geen bezwaar meer is vanaf de kant van Waddinxveen. De gemeenteraad van Zuidplas mag zich binnenkort over het bestemmingsplan met dit en alle andere bezwaren gaan buigen.

In de gemeenteraad van Zuidplas is een grote steun voor het plan, alleen de PvdA/Groenlinks heeft bedenkingen tegen de uitbreiding. De middenstandsvereniging van Zevenhuizen kijkt er minder positief tegen de 10.000 m2 van het nieuwe tuincentrum en noemt het oneerlijke concurrentie. Op de sociale media krijgt van der Spek veel steun in zijn plannen, net als van het college van B&W van Zuidplas.

Advertentie