8.5 C
New York
vrijdag 12 augustus 2022

Vuurwerk mogelijk oorzaak brandmelding winkel in Nieuwerkerk

Op zaterdagmorgen 17 juli moest de brandweer in 04.48 uur uitrukken voor een brand in een winkel in winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Omdat er melding was gemaakt van ontploffing en rookontwikkelong werd naast de brandweer van Nieuwerkerk ook de tankautospuit en autoladder van Capelle aan den IJssel opgroepen.

Ter plaatse werd weinig in het winkelcentrum aangetroffen behalve een brandlucht en vuurwerkresten bij de laad en losstraat van de Plus supermarkt. De brandweer heeft een ronde gelopen rond het winkelcentrum en alles in de laad en losstraat gecontroleerd. De politie heeft een getuige gehoord die sprak van twee knallen, wat mogelijk de oorzaak was van de melding en het alarm. Ondertussen werd de omgeving van het winkelcentrum door de politie doorzocht.

Het is niet de eerste keer dat vuurwerk overlast veroorzaakt bij het winkelcentrum. Het gebied wordt nauwlettend door politie, handhaving en gemeente in de gaten gehouden. Op de nieuwsjaarsmorgen van 2019 is er met vuurwerk veel schade aangericht. In 2005 was er een grote brand in het oude winkelcentrum Dorrestein waarna deze nieuwbouw gekomen is. Boven de winkels wonen ook mensen met een beperking, daarop hebben dit soort incidenten een grote impact.

Advertentie