8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

PvdA/Groenlinks : Open zo snel mogelijk afvalbrengstation Zevenhuizen

De gemeenteraadsfractie van de PvdA/GroenLinks in Zuidplas gaat een motie indienen bij de volgende raadsvergadering die in september is om het afvalbrengstation in Zevenhuizen te heropenen. Hiervoor hebben raadsleden Pouwels en Damen een motie opgesteld.

Al langere tijd is het afvalbrengstation bij de gemeentewerf in Zevenhuizen gesloten omdat volgens wethouder Schuurman hier niet veilig is in kader van de COVID-19 maatregelen. Veel inwoners van Zevenhuizen zien dit op de sociale media als het weghalen van een voorziening ter voorkeur van het dorp Nieuwerkerk.

Zuidplas is bezig met een studie naar een nieuw afvalbrengstation omdat het afvalbrengstation, bij de afslag Nieuwerkerk van de A20, nu al te klein. Door de nieuwbouw aan de dorpen en straks het nieuwe vijfde dorp zal het zeker uit zijn jasje groeien.

De PvdA/Groenlinks fractie vraagt in de motie aan het College van B&W “Tegemoet te komen aan de wens van onze inwoners (met name uit Zevenhuizen en Moerkapelle), door het afvalbrengstation Zevenhuizen op korte termijn te heropenen en de raad te informeren op welke termijn en onder welke condities het afvalbrengstation in Zevenhuizen weer open kan“. De gemeenteraad moet over deze motie stemmen en dat kan pas 14 september.

Advertentie