8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Tamara van Ark moet om gezondheidsredenen stoppen als minister

Minister Tamara van Ark(VVD) heeft haar taken als minister definitief moeten neerleggen om gezondsheidsreden. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst in een persbericht weten op 3 september. Van Ark heeft lange tijd in Nieuwerkerk aan den IJssel gewoond en was hier wethouder. Ze was een van de eerste wethouders van de nieuwe gemeente Zuidplas totdat ze naar de Tweede Kamer ging en opvolging kreeg van Henk van der Torn.

Van Ark was eerst staatsecretaris en werd in dit kabinet Rutte later minister van Medische Zorg. Ze heeft de Koning verzocht om ontslag te verlenen. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Afbeelding
Verklaring op twitter van Tamara van Ark

Van Ark was ondanks haar drukke werkzaamheden in Den Haag nooit te beroerd om even langs te gaan in Zuidplas. Ze ontving de eerste instructie DVD voor de scootmobiel van de inmiddels overleden Piet Molenaar, kwam langs bij de reunie van de vrouwenraad, opende het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas en dit jaar nog opende ze hospice Elim in Moerkapelle. Ze was al tijdelijk gestopt als minister en nu is het definitief.

De demissionaire minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dhr. H.M. de Jonge en drs. P. Blokhuis, zullen de taken van de minister voor Medische Zorg overnemen.

Advertentie