8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Staatssecretaris Van Ark ontvangt eerste scootmobiel-DVD van Piet Molenaar

Woensdag 14 maart heeft scootmobielspecialist Piet Molenaar een DVD gepresenteerd met instructies over hoe een scootmobiel werkt en bestuurd kan worden.  Molenaar is een voorvechter voor verbetering van zowel de openbare ruimte als ook de kwaliteit van vaardigheid van besturen van een scootmobiel.

Afgelopen jaren liet Molenaar een scootmobiel aanrukken om zowel voormalig wethouder Muller als huidig wethouder Hordijk mee te nemen en aan te tonen dat een voetpad 2 meter breed moet zijn om zo goed elkaar te kunnen passeren. Ook wees hij toen op bijvoorbeeld struiken die over een voetpad hangen en hinder veroorzaken en over de op- en afritten bij hoeken die soms veel te steil zijn.  Ook de kandidaat-raadsleden waren eerder al te gast in een echte experience om het gebruik van de scootmobiel te laten ervaren.

“Iemand zonder instructie de sleutels van een scootmobiel overhandigen: dat kan niet” volgens Molenaar

Molenaar was tientallen jaren rijinstructeur tot een spierziekte hem noopte te stoppen en hij veroordeeld werd tot een scootmobiel. In die tijd was Tamara van Ark wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel en samen hebben ze hier vaak over nagedacht. Zijn mening is dan ook dat je niet alleen een hulpmiddel moet schenken maar ook de instructie er bij moet geven. Hij laakt ook de technische kennis die bestuurders van scootmobielen hebben: “als je voor je rijbewijs gaat moet je ook aantonen enige technische kennis te hebben. Bij een scootmobiel wordt deze afgeleverd en veel succes ermee!” aldus Molenaar.  Hierdoor gebeuren er soms vreemde ongelukken door bestuurders van scootmobielen.

Omdat Van Ark en Molenaar altijd contact zijn blijven houden kreeg de huidige staatssecretaris afgelopen woensdag de eerste DVD uitgereikt. Ook wethouder zorg Daan de Haas kreeg er een en beloofde om zeker het verhaal van de instructie op te gaan pakken. De Haas had ook een leuk boekje als cadeau voor Molenaar. De DVD kost 10 euro en is te bestellen op http://www.scootmobielzuidplas.nl/

Staatssecretaris Van Ark krijgt uitleg van Molenaar waarom de DVD is gemaakt.

Molenaar met vrouw, Staatssecretaris Van Ark en wethouders Hordijk en De Haas

Molenaar krijgt cadeautje van wethouder De Haas

Staatssecretaris Van Ark toont de DVD

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg