8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Inhoud opdracht onderzoek snelfietspad West- en Oostringdijk Moordrecht levert meer vragen dan antwoorden op

De onrust op de West- en Oostringdijk over de snelfietsroute F20 in Moordrecht is niet minder geworden nadat de aanbestedingsopdracht en de offerte van Antea openbaar zijn geworden. De fractie van de PvdA/GroenLinks heeft om deze documenten gevraagd om er achter te komen of het onderzoek wordt uitgevoerd zoals de raad als opdracht heeft meegegeven.

Voor raadslid Damen komt de zin :’We hebben besloten dit niet te doen onder de noemer
van het project ‘snelfietsroute Gouda – Rotterdam
‘ over alsof er niet de indruk gewekt mag worden dat het onderzoek over de F20 gaat. Wethouder Schuurman weerlegt de kritiek en legt uit dat het verkeersveiligmaken van de West- en Oostringdijk in Moordrecht en de ‘s-Gravenweg het eerste deel is en de inpasbaarheid van de snelfietsroute in later stadium komt.

Toch lijkt het in de uitvraag dat het verzet van bewoners moet worden omgezet in een positieve blik : “Een belangrijke randvoorwaarde hierbij is, dat het (veelal negatieve) sentiment dat is ontstaat in het proces rondom de beoogde snelfietsroute wordt gezien en gehoord, gekanaliseerd en uiteindelijk ten goede komt aan of ten minste geen belemmering meer vormt voor het verbeteren van de (fiets)veiligheid op de route“.

De informatieavond heeft bij de bewoners meer kwaad bloed gezet dan dat men mee wil denken blijkt uit een brief van de bewoners aan de raadsleden. Naast de vragen van PvdA/GroenLinks heeft het CDA inmiddels schriftelijke vragen te stellen. Wethouder Schuurman benadrukte dat het vooral aan het begin proces zit.

Zowel SP als de D66 vragen wat de consequenties zijn als Zuidplas niet meedoet aan het tracé. Voor wethouder Schuurman is het duidelijk, zolang er geen besluit in Zuidplas is, zal er geen definitief tracé zijn. Na de vragen in de gemeenteraad, waar geen debat mogelijk was, blijft er in de gemeenteraad veel wantrouwen naar het project.

Advertentie