8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

1800 zonnepanelen op rioolzuivering Kortenoord in Nieuwerkerk

De verandering van het klimaat heeft gevolgen voor het werk van de waterschappen. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wil zo goed mogelijk voorbereid zijn om grotere weersextremen aan te kunnen. Om het eigen effect van het Hoogheemraadschap op de verandering van het klimaat te verkleinen, werkt men hard aan het zelf duurzaam opwekken van energie en het verminderen van ons verbruik waar mogelijk.

Het zuiveren van afvalwater kost enorm veel energie. Ruim 70% van het totale energieverbruik van het waterschap, gebruikt men voor het zuiveren van afvalwater. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de waterzuiveringen. Daarover vertelt men meer in onderstaand filmpje.

Ook op de andere zuiveringen werkt het Hoogheemraadschap aan verduurzaming. Op de zuiveringen Groenedijk en Kralingseveer in Capelle aan den IJssel en de Groote Zaag in Krimpen aan de Lek gaat men ook zonnepanelen plaatsen. Gezamenlijk gaan die zonnepanelen 20% van het totale energieverbruik van het waterschap opwekken. Het hoogheemraadschap werkt aan het doel om in 2025 energieneutraal te zijn en net zoveel energie op te wekken als er wordt verbruikt.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg