8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Rijkswaterstaat past plannen geluidsscherm A20 niet aan ondanks bezwaren

Rijkswaterstaat past het plan voor een geluidsscherm langs de autosnelweg A20 niet aan ondanks bezwaren van bewoners en van de gemeente Zuidplas. Met enige spierballentaal had de gemeente eerder laten weten dat men het er niet er bij te laten zitten en diende een zienswijze in. Dit bleek uit antwoorden van het college van B&W op schriftelijke vragen van de VVD.

Rijkswaterstaat maakte op 11 november bekend dat alle ingediende zienswijze geen invloed hebben op een eerder besluit en er wordt aan het plan niets aangepast. Het plan voorziet in een extra geluidsscherm langs de autosnelweg tussen het Goudmos en de op- en afrit Nieuwerkerk aan den IJssel. De gemeente Zuidplas zag liever een geluidsscherm vanaf het Cortlandt Aquaduct en de afslag Nieuwerkerk a/d IJssel. In Zuidplas ging men er vanuit dat dit was vastgelegd in het bestuursakkoord verbreding A20 maar dit werd door het ministerie achteraf ontkent.

Vervolgprocedure

Vanaf 18 november tot en met 30 december kunnen belanghebbenden beroep aantekenen tegen het vastgestelde saneringsplan. Het vastgestelde geluidsaneringsplan voor de betrokken woningen wordt 17 november van dit jaar officieel gepubliceerd. Het is vanaf dan te vinden op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai (www.bsv.nu/mjpg-rijkswegen).  De maatregelen per woning en de globale uitvoeringsplanning hiervan zijn te zien op de geluidmaatregelenkaart www.rijkswaterstaat.nl/mjpg.

Advertentie