8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Oude bekenden op VVD-lijst Zuidplas

VVD Zuidplas heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend gemaakt. De partij heeft voor de top van de lijst gekozen voor een ervaren team van mensen die nu in de gemeenteraad zitten en oud-raadsleden. Uitzondering daarop is nieuwkomer Sigrid Bueving uit Moerkapelle. Zij staat derde op de lijst. Wethouder en oud-lijsttrekker Jan Hordijk keert niet terug op de lijst. Hij woont niet meer in Zuidplas.

Lijsttrekker

Ferry van Wijnen was in juni al tot lijsttrekker gekozen door de VVD. Ook in 2010 was hij al lijsttrekker. Dat was niet voor de VVD, maar voor Trots op Nederland. Nu volgt hij wethouder Jan Hordijk op als lijsttrekker van de VVD. Er zijn zeker overeenkomsten tussen de Van Wijnen van toen en die van nu. In een interview met Bernie Putters in 2009 schetste hij de ‘de manier waarop de politiek met de burger omgaat’ als een belangrijke motivatie om de raad in te willen. Onlangs  gaf hij aan de communicatie van de gemeente met inwoners nog steeds als belangrijk verbeterpunt te zien.

Nieuwkomer

Op de tweede plaats staat raadslid Annika van Gerwen. De eerste nieuwkomer is Sigrid Bueving uit Moerkapelle op plek 3. Bueving is bestuursadviseur bij de gemeente Westland. Raadslid Leendert Karreman en wethouder Daan de Haas volgen op 4 en 5. Daarna volgen oud-raadslid Patrick Molenaar, raadslid Cindy uit de Bulten en voormalig VVD-voorzitter en oud-raadslid Kors van der Wolf. De lijstduwer is Jan Ambachtsheer, die in maart van dit jaar afscheid nam van de gemeenteraad. Net als bij lijsttrekker Hordijk in 2014, staat ook de partner van Van Wijnen op de lijst. De vrouw van Hordijk, Fredy van Heeswijk, kwam destijds vanaf plek 8 in de gemeenteraad. Of ook de partner van Van Wijnen raadslid wordt, is de vraag. Zij staat op plek 19. Raadslid Jos Wiegman keert niet terug in de raad.

Tevreden

Ferry van Wijnen is als lijsttrekker een tevreden man: “Deze lijst geeft mogelijkheden een goed resultaat te halen tijdens de komende verkiezingen. Het gaat best goed met Zuidplas, maar het kan nóg beter. Ik zie er naar uit dit met deze kandidaten te realiseren”.

Lijst

1. Ferry van Wijnen, Zevenhuizen

2. Annika van Gerwen – Westerling, Nieuwerkerk aan den IJssel

3. Sigrid Bueving, Moerkapelle

4. Leendert Karreman, Zevenhuizen

5. Daan de Haas, Moordrecht

6. Patrick Molenaar, Nieuwerkerk aan den IJssel

7. Cindy uit de Bulten, Nieuwerkerk aan den IJssel

8. Kors van der Wolf, Moordrecht

9. Loura Boogerman- Jongepier, Zevenhuizen

10. Matthijs Bon, Nieuwerkerk aan den IJssel

11. Dyonne Rietveld, Zevenhuizen

12. Timothy Ambachtsheer, Moordrecht

13. Yordi Christiaanse, Moordrecht

14. Jeroen Revet, Nieuwerkerk aan den IJssel

15. Nick Rockx, Nieuwerkerk aan den IJssel

16. Sven van der Wal, Moerkapelle

17. Giel Dubbeld, Nieuwerkerk aan den IJssel

18. Erik de Haas, Moordrecht

19. Mariska van Wijnen – Barendregt, Zevenhuizen

20. Hans Waldekker, Nieuwerkerk aan den IJssel

21. Jan Ambachtsheer, Nieuwerkerk aan den IJssel

Advertentie