8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Zevenhuizerplas trekt 11 Flamingo’s aan

Het aantal flamingo’s in Zevenhuizen groeit gestaag. Nadat er eerder al 2 flamingo’s waren waargenomen in de Willem-Alexander roeibaan in de Eendragtspolder zijn er op woensdag 16 maart 11 flamingo’s gespot in de Zevenhuizerplas.

De flamingo’s zijn op trektocht en komen hier even uitrusten en eten, om daarna weer door te vliegen naar hun broedkolonie. Deze bevindt zich bij het Zwillbrocker Venn in Duitsland, net over de grens bij Groenlo. ‘s Winters overwintert een groot aantal van deze vogels bij Battenoord in de Grevelingen.

De Eendragtspolder bleek al eerder populair bij deze exotische vogel. De eerste keer was in mei 2014 en de tweede keer in januari 2015 . De vogels bleven toen slechts 1 dag. De derde keer was op 1 april 2018. Menig vogelaar is toen komen kijken en ze realiseerden zich ter plekke pas dat het 1 april was en de flamingo’s wel erg onbeweeglijk waren. Een geslaagde 1 april grap van onze redactie. De vierde keer was in januari 2020. Een groep van 4 dieren kwam toen een paar dagen foerageren in de polder. Ze bleven toen tien dagen. Een verslag hiervan: 2020. Afgelopen week werden er 2 flamingo’s gespot in de Willem Aleander Roeibaan in Zevenhuizen.

Advertentie