8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Leefbaar Krimpenerwaard stelt vragen over pont Moordrecht-Gouderak

De fractie van Leefbaar Krimpenerwaard heeft raadsvragen gesteld over het uitblijven van het contract voor de veerpont tussen Moordrecht en Gouderak. Afgelopen week werd er een noodkreet op Facebook gegooid dat er geen contract is per 1 juli 2022. Volgens de schipper van de pont is de beheerder, Veerdienst Schoonhoven BV, al een jaar in onderhandeling.

Raadslid Jeffrey Groen wil nu van het college van B&W wil nu weten hoe het zit en waarom de gemeenteraad van Krimpenerwaard niet is geïnformeerd. Deze gemeente is eigenaar van de veerrechten en betaald extra om de pont in de vaart te houden. Zuidplas betaald hiervan weer 40% aan de gemeente Krimpenerwaard omdat zij het belangrijk vinden voor ondernemers en inwoners. Dit wordt gesteund door Zuidplas over 4 jaar: “Vaart de pont bij Moordrecht door?” | Gouwe IJssel Nieuws.

De woordvoerder van de gemeente Krimpenerwaard legde uit dat het contract aankomende dinsdag op de agenda staat van het college van B&W. Als deze akkoord gaat zal het contract moeten goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Krimpenerwaard en dat zal in juli plaatsvinden. Krimpenerwaard gaat 25.500 euro per jaar meer betalen. In Zuidplas is het concept contract bekend en opgenomen in de zomernota, met een jaarlijkse verhoging van €17.000 bijdrage.

Advertentie