8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Slots vluchten Rotterdam The Hague Airport allemaal vergeven deze zomer

De laatste vrije plekken in het zomer vluchtschema van Rotterdam The Hague Airport zijn ingevuld. Schiphol gaat vanwege personeelskrapte deze zomer minder vluchten faciliteren. Een aantal vluchten gaat naar Rotterdam. Luchtvaartmaatschappijen informeerden de afgelopen week welke mogelijkheden er zijn om vluchten via onder andere de regionale luchthaven uit te voeren. De belangstelling was hiervoor groot. De ruimte is vanwege de vergunning wel beperkt.

Corendon krijgt het grootste aantal nog vrije slots. Dat heeft de maatschappij vorige week bekend gemaakt. In juli en augustus verplaatst Corendon 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport. De overgebleven slots gaan naar TUI fly voor het grootste deel en naar kleinere maatschappijen.

De interesse voor de overgebleven slots op de luchthaven van Rotterdam was groot. Ook Rotterdam The Hague Airport heeft te maken met personeelskrapte, maar kan het aantal toegewezen vluchten door de slot coördinator in het schema invullen. Dit komt doordat een deel van de wintercapaciteit is overgeheveld naar de zomerperiode. Door corona is er minder gevlogen in de winter. Deze situatie geldt alleen voor dit jaar.

Advies over parkeren
Op de parkeerterreinen op Rotterdam The Hague Airport is het druk. Het advies aan reizigers is om op tijd de parkeerplaats te reserveren. Vertrek alleen met reservering naar de luchthaven. Reis je binnenkort vanaf Rotterdam The Hague Airport? Bekijk dan deze tips.

Overlast
In Zuidplas wordt door bewoners overlast ervaren en deze zal toenemen deze zomer met de uitbreiding van het aantal vluchten. De gemeenteraad van Zuidplas was in grote meerderheid voor een krimp van het vliegveld en vond de participatie niet voldoende voor het nieuwe luchtvaartbesluit. Lees hier het volledige dossier over de luchthaven.

Advertentie