8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Chef’Special laat CuliNESSE ontvlammen

Op de tweede dag van het culinaire- en muziekfestival was op vrijdag 26 augustus de Haarlemse band Chef’Special de krachtige uitsmijter van de avond. De band bracht met veel vlammen, vlaggen en lichten het publiek in vervoering op de wisselende klanken van een ballad, ska en reggae met tussendoor wat hip-hop.

Bekende hits zoals bijvoorbeeld ‘Amigo’ en ‘In Your Arms’ kreeg enorm veel bijval van het publiek door een uitverkochte avond aan het strand van de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande. De dag begon rustig met de Nederpop All Stars waarbij Stefan de Kogel(Soldaat van Oranje), Henk Westbroek(Het Goede Doel) en Nol Havens (VOF de Kunst) diverse nederpop hits revue voorbij lieten komen op het kleinere DaDa podium.

Op het grote podium speelde Van Dik Hout een solide set met diverse hits gevolgd door een optreden bij het DaDA podium met The Kik. Deze programmering was enigzins verkeerd want een half uur na de start startte op het hoofdpodium Davina Michelle al, voor veel bezoekers met Rotterdamse roots een moeilijke keuze. The Kik speelde in het zonnetje overigens voor heel veel publiek een mengelmoes van diverse nummers.

Davina Michelle speelde een stevige set samen met haar begeleidingsband. De voormalige inwoonster van Nieuwerkerk liet ook regelmatig wat vlammen bij het podium los en bij haar grootste hit ‘duurt te lang’ ging het publiek helemaal los. Davina, die muzikaal lijkt op te schuiven naar het werk van de eerste jaren van Anouk, had het naar haar zin. Ze is erg populair bij jonger publiek dat zelfs buiten Culinesse door de spleten van het hek een glimp probeerde op te vangen van de zangeres.

Op het DaDa podium was de sfeer al ver voor het optreden van Joel Borelli al zeer gezellig, de DJ wist het publiek massaal aan het dansen te krijgen. Het was dan ook appeltje eitje voor Borelli om er een feest van de maken. De oud pianist/entertainer van Crazy Piano’s speelde een gezellige show al verliet een deel al halverwege om Chef’Special te gaan zien op het hoofdpodium.

Naast muziek was er ook van alles te eten in de geïmproviseerde restaurants waarbij bijvoorbeeld ook bekende namen zoals Van S. en Muller & Co aanwezig waren. De wachtrijen voor het eten waren niet lang ondanks de drukte en keuze was enorm. Op zaterdag is de afsluitende dag met onder andere een van de laatste optredens van Nick & Simon. De avond is uitverkocht. Foto’s van dag 2 in ons fotoalbum op Facebook

Advertentie