8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Comenius college schrikt van impact landelijke media-aandacht kledingregels

De directeur van het Comenius college in Nieuwerkerk aan den IJssel is geschrokken van de impact van een artikel in het Algemeen Dagblad. Dat blijkt uit een reactie op de website van het Comenius College en een email aan de ouders waar Gouwe IJssel Nieuws over beschikt.

Toen op maandag 10 oktober een verslaggever van het AD leerlingen op het schoolplein wilden interviewen over de nieuwe kledingregels, moest de directeur duidelijk maken dat hij hiervoor geen toestemming voor had gegeven. Uiteindelijk zijn enkele kinderen buiten de school geïnterviewd, volgens een email van de directie tot woede van ouders.

Veel eerder dan het AD bracht Gouwe IJssel Nieuws al het nieuws over het strenger handhaven van de regels waarbij een korte broek, slippers, blote buiken en blote schouders voortaan niet meer mochten. Toen hadden meerdere ouders deze nieuwssite al de informatiebrief toegestuurd en wilde de school na publicatie op deze website geen vragen van Gouwe IJssel Nieuws beantwoorden.

Op de website is terug te lezen: ‘Naar aanleiding van deze informatie in nieuwsbrieven hebben enkele ouders de school rechtstreeks vragen gesteld en een aantal lokale media heeft de te expliciete richtlijnen aangegrepen voor nieuwsberichten”. Opmerkelijk is dat juist ouders van de school de media gezocht hebben na de door de school verstuurde nieuwsbrief.

Directeur Mark van Burgel heeft gedacht door mee te werken aan een artikel van AD Rotterdam Oost dat hiermee de kous af was. “Inmiddels is de publiciteit hierover weer opgeleefd door een artikel in het AD Rotterdams Dagblad waaraan de school heeft meegewerkt, in de hoop dat de communicatiefout snel vergeten kon worden. Dit lijkt niet het geval te zijn”. Het AD heeft het niet alleen regionaal maar ook landelijk gepubliceerd.

Gouwe IJssel Nieuws kreeg nimmer een inhoudelijke reactie op vragen aan het Comenius, niet van de schooldirecteur en niet van het communicatiebureau dat voor het gehele Comenius professioneel de woordvoering doet. Het volledige statement van het Comenius College is hier te lezen.

Advertentie