8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Onderzoek: 3 geschikte locaties voor tweede supermarkt Zevenhuizen

Uit een locatieonderzoek van de gemeente Zuidplas naar de mogelijkheid voor een tweede supermarkt is gebleken dat er drie geschikte locaties gevonden zijn. Door het bureau Stedelijke Planning zijn 3 scenario’s onderzocht met zeven mogelijke locaties. De zevende locatie (A op kaartje) viel al snel af bij onderzoek, waarbij het in het huidige dorpscentrum was ingepland.

Bij dit scenario 1, waarin de tweede supermarkt in het huidige dorpscentrum landt lijkt op papier
weliswaar wenselijk, maar is in praktijk het minst realistisch. Het onderzoeksbureau trekt hierbij de conclusie dat de vrees groot is dat dit scenario grote afbreuk doet aan de aantrekkelijkheid van het dorpshart. Mede om die reden verdient dit scenario niet de voorkeur.

De zogenaamde ontwikkelscenario 2 en 3 het meest realistisch, zowel geoordeeld naar de voor- en nadelen van de scenario’s als naar de mogelijkheden op de verschillende locaties. De onderzoekers spreken uit eindelijk de voorkeur uit voor drie locaties binnen deze scenario’s :

Volgens de onderzoekers komt in scenario 2, de komst van een solitaire ondersteunende supermarkt, scoren de tijdelijke school (3) en de Dorpsstraat 38 – Argos (1) het best. Bij scenario 3, verplaatsing van het gehele dorpscentrum verdient de locatie Afvalbrengstation(2) veruit de voorkeur.

De lokaties van plint van het Nijverheidscentrum (4), de plek van Droomvlucht en van Rijs (5) en op de plek van Swanla (6) worden niet als geschikt geacht.

Op 10 januari zal de commissie Ruimtelijke plannen over dit onderwerp in gesprek gaan. Nagenoeg alle partijen in de gemeenteraad zijn het er over eens dat er een supermarkt bij moet komen in Zevenhuizen. Dit wordt gedragen vanuit het gebiedspaspoort én al eerder door een uitgebreid onderzoek van de VVD. Die hebben altijd gepleit voor de locatie van het afvalbrengstation in Zevenhuizen. Het onderzoeksrapport is hier te lezen.

Advertentie